torstai 21. maaliskuuta 2013

Mätikastike bottargasta kalalle

Taas tätä arjen helppoa pikaruokaa: paistettuja muikkuja, keitettyjä perunoita, ja maailman helpoin kastike bottargasta. Koko ruoka tuli vaivattomasti: perunat kiehuivat itsekseen, neulamuikut tuli kieritettyä Vääksyn Myllyn riihiruisjauhossa ja yrttisuolassa (arkeen maltillinen leivitys), paistettua muutama minuutti pannulla voissa ja kastiketta lisäksi. Kastike tuli helposti näin:

1 prk kemaviiliä tai smetanaa
n. 1 tl raastettua bottargaa
rakuunaa tai tilliä tai jotain muuta yrttiä

Sekoita kaikki sekaisin ja ja anna maun tasaantua perunoiden kiehumisen ajan.

Vaikka kastike oli näin yksinkertainen, se oli täynnä hyvää makua ja ihan mielettömän hyvää. Arkiruokaa parhaimmillaan.

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Hei! Googlen kautta löysin blogiisi, kun etsin naudan ulkofileen ohjetta. Laitoin sivusi muistiin.
Tänään tarkoitus tehdä, niin tulin ohjetta etsimään. Kiitokset siitä! Samalla selasin blogiasi. Mielenkintoisia ohjeita! Eityisesti lehtikaaliohjeet kiinnostavat. Mulla on paljon sitä pakkasessa. Tervetuloa vierailemaan blogiini meidanperhetta.blogspot.fi

sauvajyvänen kirjoitti...

Hei Ulla, kiva että löysit tänne! Lehtikaalista tosiaan on tullut tehtyä vähän kaikenlaista. Toivotaan että ensi vuonna tulee yhtä hyvä sato.