perjantai 8. maaliskuuta 2013

Helppo kanakastike haudutuspadan avulla

Kyllä ei ole kaunein kastike minkä olen tehnyt

Haudutuspataa voi käyttää helpon ja hyvän arkiruuan valmistamiseen, kunhan vähän ennakoi. Laitoin eilen kanankoivet (Viskilän kukonpoikaa tai mitä nyt onkaan) haudutuspataan heti töistä tullessani, ja irrottelin lihat kypsistä vähän jäähtyneistä koivista illalla ennen kuin menin nukkumaan. Tänään sitten tein nopean kastikkeen siinä ajassa kuin lisuke kiehui.

3-4 kanankoipea
1 sipuli
1 porkkana
½ palsternakkaa
½ l vettä, tai vähemmän

lihat ja kasvikset padasta
2-3 dl lientä
1 dl kermaa
1 rkl vehnäjauhoja

Laita koivet pataan. Pilko sekaan vähän kasviksia ja kaada nesteet päälle, niin, että kaikki peittyy juuri ja juuri. Laita pata asetukselle high, ja anna kypsyä muutaman tunnin ajan, minulla taisi olla päällä nyt nelisen tuntia, vähempikin olisi riittänyt. Irrota lihat luista ja siirrä kattilaan. Nostele kasvikset reikäkauhalla mukaan ja kaada vähän lientä joukkoon, siirrä kattila jääkaappiin (tai pakasta lihat ja liemi rasiassa). Ota loput liemestä talteen jotain muuta ruokaa varten.

Seuraavana päivänä (tai sitten kun valmistat ruuan) nosta kattila hellalle, sekoita kerma ja jauhot hyvin keskenään ja kaada kattilaan. Anna kastikkeen kiehua sillä välillä kun keität lisukkeeksi esimerkiksi ohraa, riisiä tai pastaa.

Yksinkertainen, helppo ja maistuva ruoka, ja aktiivista kokkausaikaa ei kulunut paljoakaan. Jos olisin raatsinut ja ollut viisaampi, olisin ostanut 2-3 X tuon määrän koipia ja valmistanut lihat moneen kastikkeeseen samalla kerralla.

Ei kommentteja: