Tervajäätelö oli todella hyvää, mutta nyt halusin kokeilla tervasorbettia vaihteeksi. Mielestäni Kalevalan päivään sopii hyvin savustettu made perunan kanssa (joo, sitä olisi ollut joka tapauksessa tänään, eli pistettiin sopimaan) ja jälkiruuaksi tervasorbetti. Tämä sorbetti kävisi tälläisenään hyvin myös useamman ruuan aterialle johonkin väliin, etenkin jos sorbetista ei tee kovinkaan makeaa.
Tervasiirappi on Asellus Oy:lta, ostin sen viime syksynä Helsingissä pidetystä Herkkujen Suomesta, ja pullo on odottanut käyttöä tähän saakka. Päiväystä riittää vielä pitkälle kesään, eli käyttö ei edes mennyt täpärälle.
2 dl tervasiirappia
4 dl vettä
2 munanvalkuaista
Sekoita tervasiirappi ja vesi ja laita jäätelökoneeseen ja anna jähmettyä kunnolla. Veden määrällä voit säädellä makeutta ja tervan vahvuutta, tästä ei tullut kauhean makeaa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja vatkaa ne jähmeän siirappiveden joukkoon. Jäädytä edelleen, joko koneessa tai pakastimessa. Minä jouduin sekoittamaan pariin otteeseen vielä pakastettaessa, koska jäätelökoneeni on aika onneton. Lorautin annoksen päälle vähän Villiaromin tervasiirappikastiketta.
Oli muuten kiva yllätys aamulla kun huomasin että Metrossa oli monta
sivua Kalevalasta, sitä kelpasi lukea aamutuimaan työmatkalla. Ja lapsille piti
lukea iltasaduksi Koirien Kalevalaa ja Suomen lasten Kalevalaa, joka on oikein onnistunut kirja.
3 kommenttia:
Tervasorbetti kuulostaa hyvältä. :) Täytynee kokeilla tuota töissä, kun kotona ei vielä jäätelökonetta ole.
Siellä sain maistaa eilen erittäin hyvää inkiväärijäätelöä ja taisi siinä olla hivenen limeäkin. Erikoinen yhdistelmä jota en aiemmin ollut kokenut, mutta jos kone olisi, niin varmasti tekisin.
Hyvää Kalevalanpäivää, Sauvajyvänen! Teillä oli ihan huiput juhlaherkut.
Jos aikoo hankkia itselle jäätelökoneen, suosittelen ihan kunnollista konetta. Vaikka kyllä nuo muutkin pelittää, mutta ei niissä ole samaa iloa käyttää kuin oikeissa koneissa.
Ankerias, kiitos! :)
Lähetä kommentti