sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Mysi Lahtisen kaalipiirakka


Minun on pitänyt pitkään tehdä tätä kaalipiirakkaa. Ohje löytyy Mysi Lahtisen kirjasta Intohimot hellani - suomalaisen keittiön ylistys. Nyt oli hyvä hetki tehdä piirakka, sillä eilistä aurajuustokanaa jäi riittävästi lounaaksi vain lapsille, ei minulle. Minä olen perheen ainoa kaalin ystävä, joten tein pienen piirakan muutamaksi lounaaksi. Tein ohjeestä puolikkaan, mutta laitan tähän ohjeen sellaisenaan kuin se oli kirjassa.

500 g valmista voitaikinaa
muna voiteluun

n. 700 g kaalia
150 g voita
3 rkl sokeria
1 rkl väkiviinaetikkaa

Ota piirakkataikina sulamaan. Pilko kaali ihan hienoksi silpuksi ja paista sitä voissa. Ripottele päälle sokeria ja kaada etikka joukkoon. Alenna lämpöä ja laita kansi pannun päälle. Hauduta sitä välillä sekoittaen kunnes se on vaaleanruskeaa ja läpikuultavaa. Voitele piirakkavuoka ja kauli 2/3 taikinasta sopivan kokoiseksi levyksi, niin että se tulee reilusti reunoilta yli. Siirrä se vuokaan ja kaada kaali päälle. Kauli loput taikinasta ja nosta kanneksi, käännä reunat piirakan alle.Voitele piirakka munalla, pistele haarukalla reikiä ja paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. Syödään joko voisulan tai kylmän smetanan kanssa.

Piirakka oli ihan hyvää, mutta taidan silti pitää enemmän sellaisesta johon tulee lisäksi ainakin sipulia.

2 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Sipuli kyllä varmaan toisi syvyyttä ja makeuttakin täytteeseen!

sauvajyvänen kirjoitti...

Syvyyttä vähän kaipasinkin, makeutta en niinkään, sokeri piti siitä huolen :)