Taas alkaa olla se aika vuodesta, että pitää saada jotain tuoretta ja vihreää...läheltä. Niinpä talsin takapihalle, kaivoin lumikinosta metrin verran alaspäin ja keräsin reilun kourallisen lehtikaalia :) Ajattelin kokeilla ohrattoa tällä kertaa. Laitoin siihen reilusti sipulia ja valkosipulia, lähinnä sen takia kun erilaiset pöpöt kaatavat väkeä sängynpohjalle oikealta ja vasemmalta, vähempikin sipuli riittää ruuan kannalta. Tämä annos on riittävästi suunnilleen kahdelle, lisukkeena/alkupalana useammallekin.
nokare voita
1 iso sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 dl ohrahelmiä
4 dl vihannelientä
reilu kourallinen tuoretta lehtikaalia
pieni kourallinen parmesania tai muuta juustoa
pikkuloraus kermaa
yrttisuolaa tarvittaessa
timjamia
yrttisuolaa tarvittaessa
timjamia
Kuullota pilkottua sipulia ja valkosipulia muutama minuutti voissa. Lisää ohra ja anna paistua muutaman minuutin ajan. Kaada kuumaa vihanneslientä kattilaan vähän kerrallaan, lisää uusi satsi vasta kun edellinen on imeytynyt ohraan. Kun ohrat ovat melkein kypsiä, lisää lehtikaalit joukkoon ja anna kypsyä vielä muutama minuutti. Lisää lopuksi raastettu juusto ja pikkuloraus kermaa. Ripottele päälle vähän tuoretta timjamia.
Metrin verran sain kaivaa alaspäin... |
...ja näitä sieltä löysin. |
5 kommenttia:
Kylläpä on hienosti säilynyt tuo kaali luonnon pakastimessa.
Teillä taitaa olla siellä aikamoinen hanki.
Tuo tuntuu niin uskomattomalta, että se tosiaan siellä kestää hangen alla :) Ihmekasvi!
Olen niin kateellinen tuosta sinun hangenalaisesta lehtikaalivarastosta! Metrin kun kaivaa, niin siinä tulee samalla pieni liikuntakin.
luimupupu, lunta tosiaan riittää. Tänään tein 1½ tuntia lumitöitä, ja taitaa alkaaa alusta huomenna.
Campasimpukka, sitä se tosiaan on.
Ankerias, joo, lumitöitä on riittänyt, tuon esiin kaivaminen oli pikkujuttu. Kyllä tuolta vielä monta ruokaa saa pitkin talvea, hyvä varasto tosiaan :)
Palasin tähän ohjeeseen, kun siinä on uusia suosikkejani, lehtikaalia ja ohraa! Kokeilen tätä tänään.
Lähetä kommentti