lauantai 16. kesäkuuta 2012

Raparperimehu

Sain tämän kovasti kehutun ohjeen työkaveriltani, ja mehu on kyllä kaikkien kehujen arvoinen. Aivan ihana mehu, ja sopii varmasti hyvin kesäisiin juomasekoituksiinkin.

3 kg raparperia
1 sitruuna
kiehuvaa vettä

250 g sokeria/litra mehua

Pilko raparperit ja siirrä ne ämpäriin. Kuori sitruuna ohuesti kuorimaveitsellä ja laita kuorisuikaleet raparperien sekaan. Kuori sitruunan valkoinen osa pois, viipaloi sitruuna ja laita viipaleet ämpäriin. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että kaikki peittyy. Anna seistä huoneenlämmössä 4 vrk.

Siivilöi mehu harson läpi, lisää mehuun sokeri ja kiehauta. Pakasta sopivissa annoksissa. Ihanan väristä ja makuista mehua

4 kommenttia:

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Raparperit pilkottu, sitruunat seassa ja kiehuva vesi kaadettu päälle. Saavat nyt muhia sen 4 päivää. Malttamattomana joutuu odottomaan:) Kiitos reseptistä!

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiva kuulla että pääsit mehun tekoon. Kerrothan sitten mitä pidit.

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Kuule, sain tämän jotenkin homehtumaan. Kun avasin kannen 4 vuorokauden kuluttua, niin köpelösti oli käynyt, pinnalla oli hometta. Olisikohan pitänyt laittaa kattilaan joku kelmu päälle, ehkä kansi ei riittänyt? Siinä pinnalla kellui kyllä jokunen raparperiviipale, ehkä se home oli tarttunut niihin ja sitten pitkin pintaa. Pitäisiköhän olla joku paino päällä, että pysyvät pinnan alla...

Aion kyllä kokeilla uudestaan, on niin ihanan oloinen mehu. Raparperia riittää puskassa useampaankin mehukokeiluun:)

sauvajyvänen kirjoitti...

Ohhoh, kävipä kurjasti. Minä mietin etukäteen että voiko se homehtua, mutta minulla ei ainakaan niin käynyt. Laitoit siis ihan kiehuvan veden marjojen päälle? Minä mietin että se ja mehun happamuus (sitruuna+raparperi) ilman sokeria riittää siihen, ettei home siinä kasvaisi. Minulla oli mehu ämpärissä ja sen päällä vain kansi löyhästi, eli ei mitään kelmua tai muuta. Vettä oli niin, että kaikki lillui siinä hyvin. Nyt kokeilen toista satsia mökkiolosuhteissa, katsotaan onnistuuko nyt yhtä hyvin kuin ekalla kerralla.

Ja voihan sitä kokeilla että pitää mehua vain vuorokauden verran lillumassa, varmasti on hyvää niinkin.