maanantai 25. kesäkuuta 2012

Suklaakakku maapähkinävoipohjalla


Lupasin tehdä kakun juhannukseksi. Tämä on vähän erilainen kakku mitä ajattelee juhannuksena saavansa, muistuttaa lähinnä maapähkinäistä suklaapatukkaa. Halusin kuitenkin kokeilla ohjetta lempikakkukirjastani (Maria Öhrn: Herkulliset täytekakut, 2007). Ohjeen luettuaan tajuaa miksei tätä kakkua tule tehtyä vain omalle perheelle. Ja tämä on siitä hyvä resepti, että se on helppo tehdä edellisenä päivänä, lastata autoon ja kuljettaa mukanaan maalle. Tein kakusta suorakaiteen muotoisen ja leikkasin pieniksi suupaloiksi, isoa palaa tätä ei voisi syödäkään. Hyvin riitti muutamalle kymmenelle ihmiselle ja vähän jäi vielä seuraavan päivän grilliaterian jälkkärillekin.


1 dl vaaleaa siirappia
250 g maapähkinävoita (karkeaa jos mahdollista)
6 dl maissihiutaleita

450 g maitosuklaata
1 dl kermaa
1 dl maitoa

Laita 22 cm irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperia. Minä tein nyt suorakaiteen muotoisen kakun ( n. 26 X 32 cm), ja ohjeen 1½-kertaisena. Kiehauta kattilassa siirappi ja sekoita maapähkinävoi joukkoon. Lämmitä varovasti niin, että maapähkinävoi sulaa, mutta älä anna kiehua. Lisää seokseen maissihiutaleet, sekoita ne joukkoon niin, että saavat vähän hajotakin. Painele seos vuuan pohjalle.

Pilko suklaa hienoksi ja laita astiaan. Ohjeen mukaan piti rouhia pieniksi, minä vähän fuskasin ja pilkoin yhden palan kokoisiksi, mutta kannattaa rouhia pieniksi jos haluaa helpommin tasaiseksi. Kiehauta kerma-maito ja kaada kuumana suklaarouheen päälle. Sekoita seos tasaiseksi sauvasekoittimella ja kaada se torttupohjan päälle. Jäähdytä kakkua jääkaapissa yön yli. Minä leikkasin valmiiksi pieniksi annospaloiksi ja tarjosin tarjottimella. Varmasti tulee tehtyä toistekin, silloin voi tulla kuvakin otetuksi.

ps.Lauantain kokko paloi kovassa tuulessa semmoisella vauhdilla ettei koskaan. Taisi mennä yksi halavakin samalla. Vesi on kylmintä mitä muistan juhannuksena olleen (16 astetta) ja muutenkin kasvu laahaa reilusti jäljessä.

2 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Melkoisen äkkimakian kuuloinen kakku:)

sauvajyvänen kirjoitti...

Äkkimakea on juurikin paras termi kuvaamaan kakkua, herkullisen lisäksi.