torstai 7. kesäkuuta 2012

Tomaatit ja chilit ulkonaNyt on sen verran tarkkaan tulkittu säätiedoituksia, että uskalsin viedä tomaatit ja chilit pihalle. Ovat kyllä niin onnettoman pieniä ettei tosikaan. Saa nähdä tuleeko noista mitään tänä vuonna (näin kyllä ajattelen joka vuosi, mutta tänä vuonna ihan OIKEASTI). Pieniä ovat ennenkin olleet, mutta eivät noin pieniä. Muutaman chilin jätin vielä sisälle, ehkä jossain vaiheessa siirran ne ulos pikkuruukkuihin, tai sitten menevät suoraan kompostiin. Pitää pistää vakavaan harkintaan kasvulampun ostaminen ensi vuodelle.

Salaatit ja tillit sen sijaan voivat hyvin omalla pihalla. Noilla pärjää alkukesän, ja sitten alkaa jo palstakin toivottavasti tuottamaan. Toistaiseksi siellä on kaikki pientä ja vaatimatonta, paitsi rikkaruohot.


4 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Hyvältä näyttää :). Mun tomaatit on kans ihan surkeen pieniä. Pitäis ehkä uskaltaa istuttaa ne isoihin ruukkuihin ja antaa vaan olla pihalla, samoin chilit.

Tusla kirjoitti...

Samaa mietin kanssa aina joka vuosi, varsinkin kun itse kasvattamani taimet on usein sellaisia huituloita. No, kasvihuoneeseen ne lykkäsin jo pitkälti toukokuun puolella ja siellä ne ovat ihme kyllä kasvaneet ja vahvistuneet, todella kylmistä ilmoista huolimatta. :)

Nämä on näitä kasvun ihmeitä!

Campasimpukka kirjoitti...

Meillä kurkut eivät pysy elossa, ei kasvihuoneessa, ei ulkona, ei kasvihuonekurkut, ei avomaan kurkut. Ovat vissiin riivattuja... :) Muuten esikoinen oli pysynyt kasvihuoneen kanssa sovussa ja kun palasimme tänään kotiin, oli kaikki viljelmillä hyvin, kurkkuja lukuunottamatta:)

sauvajyvänen kirjoitti...

Hyvin ovat pärjänneet ulkona. Nyt pitäisi ehtiä vielä kylvämään pavut, lämpöä alkaa riittää.