maanantai 11. kesäkuuta 2012

Mysi Lahtisen lipstikkakeitto

Vaikka muuta aiemmin väitin, en ilmeisesti olekaan tehnyt Mysi Lahtisen lipstikkakeittoa ennen, tai sitten hänellä on keitosta useampi versio, sillä tämä oli ihan mielettömän hyvä keitto. Tämä resepti löytyy kirjasta Intohimot hellallani - suomalaisen keittiön ylistys. Tein pienemmän määrän, mutta laitan tähän tuon alkuperäisen kuuden hengen ohjeen:

5 sipulia
2 dl tuoretta lipstikkaa silputtuna
voita
4 jauhoista perunaa
valkopippuria
1 tl sokeria
1½ l kasvislientä (minulla oli hanhilientä kun ei ollut kasvislientä)
2 dl kermaa

Kuullota sipulit voissa, lisää lipstikat ja kypsennä hetki. Lisää pieniksi paloitellut perunat, kääntele aineksia hetki. Mausta valkopippurilla ja sokerilla. Lisää liemi ja 1 dl kermaa, anna kiehua hiljalleen tunnin ajan. Soseuta keitto, lisää 1 dl kermaa ja tarjoile. Nyt löytyi se hyvä lipstikkakeiton ohje!

4 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Tuo lipstikka on edelleen minulle vieras, meillä taitaa olla sitä kasvamassa, ellei ole kukistunut:) en ole varmaan koskaan sitä maistanutkaan.

sauvajyvänen kirjoitti...

Minä käytän sitä aina lihakeitoissa ja monissa muissakin liharuuissa. Siitä tulee vähän samaa makua mitä lihaliemikuutioissa on (miksiköhän ;)
Mutta mausteena tulee vain muutama lehti, tähän sitä saa kulumaan sitten enemmän.

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Tein tänään kanssa tätä samaa Mysin lipstikkakeittoa. Minullakaan ei sattunut olemaan kasvislientä, niin käytin kana sellaista. Oli jännän ja mielenkiintoisen makuinen keitto. Hyvä. Tulee varmaan tehtyä toistekin. Kyllä Mysi osaa.

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiva että tykkäsit. Lipstikka maistuu joo aika voimakkaasti, mutta ei silti pahasti.