torstai 21. kesäkuuta 2012

Kuningaspiiras

Tämä ohje löytyy uusimmasta Maku-lehdestä (3/2012) Kuningatarpiiraan nimellä. Minä lisäsin vielä mansikoita,  joten piirakasta tuli kuningaspiiras, eikö. Tehdään kuningatarversio joku toinen kerta.

Tänä päivänä on monena vuotena tullut tehtyä mansikka-Pavlova, kuten tuli syötyä 11 v sitten, mutta joskus sentään tulee tehtyä toisenlaista kakkua. Tämä oli periaatteessa ihan hyvää, mutta en ole varma tuleeko tehtyä toista kertaa, ainakaan tälläisenä. Pohjassa oli liikaa rasvaa suhteessa kekseihin, ja ainakaan lapset eivät tykänneet täytteestä. Miehen mielestä vähän outoa...

200 g kaurakeksejä
100 g voita
(1 tl kanelia, jätin pois)

1 sitruuna
6 munankeltuaista
1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
1 rkl vaniljasokeria

3 dl mustikoita
3 dl mansikoita
3 dl vadelmia

Hienonna keksit jauheeksi, sekoita joukkoon sula voi (ja kaneli). Levitä piirakkavuokaan (tai irtopohjavuokaan) ja paista 150 asteessa 10 minuuttia. Nosta uunin lämpötila 175 asteeseen.

Pese sitruuna hyvin, raasta kuori ohuelti. Purista mehu talteen. Vatkaa keltuaiset ja kondensoitu maito vaaleaksi vaahdoksi, lisää lopulta sitruunamehu, kuoriraaste ja vaniljasokeri. Kaada täyte pohjalle, paista 175 asteessa 15 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hyvin (tai pakasta se). Lisää reilusti marjoja ennen tarjoilua.

Hyvää päivää metsästäjällekin <3

1 kommentti:

sauvajyvänen kirjoitti...

Pakko kommentoida sen verran, että piirakka oli ihan hyvää kaikkien muiden mielestä, eli voi tehdä joskus toistekin vielä.