Tänä vuonna vietimme lasten synttäreitä talvimökillä. Vieraita tuli paikalle kahdessa erässä mikä sopi oikein hyvin sillä muuten olisi voinut olla vähän ahdasta. Talvimökillä ei ole tavallista uunia, joten olimme leiponeet tarjottavat etukäteen. Minä tein edeltävänä perjantaina vain muutaman tunnin työpäivän ja lopun päivästä käytin leipomiseen. Esikoinen paistoi cocktail-piirakat ja browniet, minä leivoin loput tarjottavat.
Tällä kertaa emme siis tarjonneet ruokaa, vaan kakkukahveilla mentiin. Suolaisena tarjottavana oli cocktail-piirakoita ja munavoita, sienipiirakkaa suppilovahveroilla ja tätä piirakka. Piirakat eivät esteettisesti ole kummoisia, ainakaan nopeasti napatuista kuvista (en meinaa millään muistaa ottaa kuvia kun en niin pitkään aikaan ole blogannut mitään). Mutta uskokaa pois, tämä oli erinomaisen makuista piirakkaa. Käytin tähän viipaloitua savupeuraa, se piti vain suikaloida pieneksi. Tämä ohje on isolle piirakalle, piirakkavuoka on halkaisijaltaan 30 cm.
300 g vehnäjauhoa
ripaus suolaa
120 g voita
1,2 dl vettä
Valmista kuuman nesteen taikina. Mittaa vehnäjauhot ja suola kulhoon. Sulata kattilassa voi, lisää vesi ja anna kiehahtaa. Sekoita kuuma neste jauhoihin (käytä esim. haarukkavatkainta) ja anna taikinan vähän jäähtyä. Kauli taikinasta vähän vuokaa suurempi pohja, siirrä se vuokaan ja tasoita reunat.
n. 300 g savupeuraa
1 paprika
n. 10 cm pätkä purjoa
5 munaa
400 g ranskankermaa
1 dl kermaa
n. 1 dl juustoraastetta (nyt oli kolmen eri juuston kannat)
Pilko peura suikaleiksi. Pilko myös paprika ja purjo ja levitä kaikki pohjan päälle. Sekoita kulhossa munat, ranskankerma, kerma ja juustoraaste ja kaada seos piirakan päälle. Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia (aika riippuu uunista).
Piirakka on hyvää samana päivänä ja erityisen hyvää seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti