sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Säärystimet


Esikoinen sai toiset säärystimet, vihdoinkin, jos häneltä kysytään. Sain nämä melkein valmiiksi viime talvena, mutta ihan valmiiksi nyt vasta. Onneksi syksy on ollut lämmin, joten isoa tarvetta ei ole ollut. 

Nämäkin ovat ihan yksinkertaiset, resorit ylhäällä ja alhaalla, muuten tavallista oikeaa neuletta. Kauneus tulee langasta, ei mallista. Kuulemma seuraavat pitäisi olla kokonaan joustinneuletta. Tähän väliin on kyllä tulossa muutama muu projekti, ihan itselle tällä kertaa. 

Lanka on ostettu Snurresta, saksalaista Opal-lankaa. Puikkosuositus on 3-4, minä tein nämä kolmosen puikoilla. Lankaa kului vajaa 150 g.

Alkuun 14 x 4 silmukkaa, joustinneuletta 2o2n kymmenisen cm, sen jälkeen oikeaa neuletta polven alapuolelle. Lisäsin pikkuhiljaa 8 silmukkaa, eli ylhäällä oli 16 silmukkaa puikolla. Loppuun taas joustinneuletta 2o2n kymmenisen cm.


ps. Esikoinen on pari senttiä pidempi kuin minä.

3 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Ihanaa tuo lanka!
Pikkusisko vei mut viikko sitten Espoon Menitaan ja hurmaannuin lankavalikoimasta niin, että hamstrasin kassillisen lankoja, mm. hurmaavaa alpakka-silkkilankaa. Täytyykin käväistä katsomassa tuo Snurre.

Ulla kirjoitti...

Voihan Snurre! Just aamulla muistelin kollegalle kauppahallissa muutama vuosi sitten näkemääni villa-silkkilankaa, jonka villa oli kotimaista. Snurressahan sitä on! Sekä paljon muutakin houkuttelevaa.

sauvajyvänen kirjoitti...

Joo kyllä tuo Snurre on ihan omassa luokassaan. Tuo säärystinlanka taisi vaan olla Opalin juhlalankaa, eikä sitä ole enää myynnissä. Mutta vastaavia ihanuuksia on vaikka kuinka paljon.