tiistai 24. marraskuuta 2015

Kuha on mandariinissa

Kuvalla ei ole väliä kuha on kuva

Nyt kävi niin hassusti että en ottanut missään vaiheessa kuvaa, en ruuantekovaiheessa enkä valmiista ruuasta. Enkä laita tähän kuvaa lempikuhajutustakaan, vaikka se saa minut nauramaan aina kun ajattelenkin sitä. Kuha on kuva, se riittää (ilman sitä kuhaa).

Tänään päivällä ei ollut aavistustakaan mitä ruokaa tekisi. Esikoinen kuitenkin toivoi kalaa, ja niin sitten menin kala mielessä kauppaan. Kuinka ollakaan, sattui olemaan riittävän tuoretta kuhaa kohtuuhintaan (jep, alle 20€/kg). Kaksi pikkukuhaa fileiksi ja perkeet mukaan, kiitos. Ja sitten mietin loppumatkan että mitähän ruokaa sitä tekisi. Niin, minullahan oli ne pari appelsiinia pöydällä, teenkin appelsiinikuhaa. Paitsi että kotona selvisi että ne appelsiinit olivatkin verigreippejä, ehkä ainoita hedelmiä joita meillä lapset oikeasti inhoavat. Ei hätää, onneksi löytyi mandariineja. Niinpä sitten tein kuhaa mandariinivoissa, kuha olin ensin keittänyt perkeistä liemen.

Liemeä varten keitin perkeet (kidukset ja evät poistettuna) reilussa vedessä sipulin, porkkanan, varsisellerin, tillinvarsien, valkopippurien ja laakerinlehden kanssa noin vartin verran. Sen jälkeen siivilöin liemen puhtaaseen kattilaan ja jatkoin liemen keittämistä, keitin sen suunnilleen puoleen. 

4 kuhafilettä
voita
1 mandariinin kuori
suolaa

1-2 mandariinin mehu
1 dl kalalientä
1-2 tl maissijauhoa

Poista fileistä loput ruodot (jos haluat). Laita pannulle voita, ja kuori hyvin pestyä mandariinia hyvin ohuesti, niin ettei kuoreen tule yhtään valkoista nilaa. Laita kuorisuikaleet pannulle ja anna niiden maustaa voi. Paista fileet voissa juuri ja juuri kypsäksi, mausta suolalla ja siirrä lämmitetylle lautaselle odottamaan. Lisää pannulle mandariinin mehua ja kalalientä (älä pese pannua välissä) ja suurusta maissijauholla pari minuuttia. Hyvää, ihan mielettömän hyvää kalaa, hentoa mutta maukasta.

2 kommenttia:

annekatariina kirjoitti...

Kuulostaa erityisen maukkaalta, kuhan saisi sopivan hintaista kuhaa kaupasta. Tuppaa olemaan kuhat kovissa hinnoissa.

sauvajyvänen kirjoitti...

Kuha, aivan kuten ahvenetkin, kaksi lempikalaani, ovat tosiaan aikamoisen hintavia. Usein teenkin samalla viikolla jotain "ilmaista" ruokaa, joka tasaa sen viikon ruokalaskua.