perjantai 20. helmikuuta 2015

Töttölöö! Tämä on mainos jonka taljoaa sauvajyvänen: teattelia ja televisiota

Kuva räpsätty näytelmän käsiohjelmasta

Telve ja moljens! Käytiin lasten 10 v ja 6 v kanssa katsomassa Puluboin ja Ponin teatteri. Se menee ainakin tämän kevään Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä. Tämä oli kyllä ihan yhtä hulvaton näytelmä kuin mitä kirjat ovat kirjoina, suosittelen. Näytelmässä riitti vitsejä sekä lapsille että aikuisille, pohdittavaa etenkin aikuisille ja musiikki oli kaikkien mielestä tosi hyvää, etenkin rokki ja sähkökitara (sanoi 6 v). Kun vielä musiikin saisi levylle. Kuopus sai ensimmäisen Puluboi-kirjan joululahjaksi, ja se on ollut toistaiseksi tämän vuoden kohokohta, vähän kaikkien mielestä. Aivan kuten tämä teatteriesityskin oli. Sopii myös isommille lapsille, kannattaa mennä niiden isompienkin lasten kanssa teatteriin.

Minusta on kiva lukea blogeista suosituksia eri ohjelmille, moni jäisi näkemättäkin, jos sitä ei jostain suunnasta vinkattaisi. Minulla on tällä hetkellä kaksi ohjelmaa, jota haluan suositella muillekin:

Tällä hetkellä televisiossa menee yksi puutarhaohjelma yli muiden (ei sillä että muita menisikään nyt) eli Strömsön puutarha. Se on katsottavissa Areenassa vuoden ajan, eli aikaa pitäisi olla. Minä pidän ohjelman formaatista: siinä tehdään yksi alue kerrallaan, ja samassa osassa nähdään kaikki alkukeväästä loppusyksyyn. Erityisen mielenkiintoiseksi ohjelman tekee se, että se on kuvattu viime vuonna, joka oli minulla viljelyhistoriani huonoin ja vähäsatoisin. Koville se otti Störmsössäkin, ainakin osittain, mutta kyllähän loppukesä näyttää siellä ihan Strömsöltä. Hyviä vinkkejä aloittelijalle ja paljon siitä saa irti vähän kokeneenpikin viljelijä.

Minä olen valittanut kolmatta vuotta sitä, ettei River Cottage -sarjoja näytetä meillä. No ei näytetä vieläkään, mutta sentään Hugh Fearnley-Whittingstallin Skandimania tuli televisiosta. Sen osat näkyvät Areenassa kuukauden, eli vielä on vähän aikaa nähdä kaikki osat. Suosittelen sitäkin, ja harmittelen että Skandimaniaan ei lisätty Tanskan ohella Suomea. Mutta onpahan hauskaa miettiä, että mitä täältä olisi näytetty ja puhuttu. Minä olisin vienyt Hugh:n ainakin sorsametsälle, ja ehkä hirveenkin, vaikka Hugh kävi hirvimetsällä Ruotsissa. Lisäksi olisin vienyt hänet Vääksyn Myllyyn ja leiponut pullaa myllyn jauhoista (Vääksyn Myllyn Kari Savolan haastattelu löytyy muuten uusimmasta Glorian Ruoka&Viini-lehdestä 2/2015). Olisin voinut viedä Hughn saunomaan myös savusaunaan ja uimaan järvessä/joessa. Mitähän muuta sitä olisi keksinyt?

5 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Minulla on vielä näkemättä Skandimanian viimeinen osa. Ihastelin sitä Tanska-osan monimuotoista kerrostaloa, jonka eri kerroksiin saattoi ajaa pyörällä :D

Vinkit ovat kivoja! Niitä lisää!

Jonna / suolaajahunajaa kirjoitti...

Kiitos vinkeistä. Taidan viettää huomisen ruudun ääressä. Odotan jo innolla Ottolenghia alkavaksi ja samoin bongasin, että pian FST:llä Kira esittelee San Franciscoa kokonaisen sarjan verran.

sauvajyvänen kirjoitti...

Minäkin tykkäsin siitä kerrostalosta, kerrassaan hienoa kaupunkisuunnittelua.

Jonna, eipä kestä. Minä ehdin katsoa niin vähän televisiota, mutta parhaiten aikaa on juuri tähän aikaan vuodesta, joten silloin toivoisi parhaiden ohjelmien tulevan. Edelleen jaksan ihmetellä miksi kaikki puutarhaohjelmat näytetään keväällä/kesällä. Eihän silloin puutarhaihmisillä ole aikaa olla sisällä ;)

Tuplaespresso kirjoitti...

Skandimania? Missä? Koska? Miksi?! Eipä tuota sen vertaa mainostettu, että minä olisin huomannut. Kiitos. Huominen taitaakin mennä Areenassa...

sauvajyvänen kirjoitti...

Hih, onneksi vielä ehtii :)