sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Rosmariinikanaa Jokihaan tapaan


Tiedän että jotkut ihmettelevät, että miksi kirjoittaa sama ohje ylös, joka juuri on ollut toisen blogissa. Minä sain taas hyvän muistutuksen siitä, että minun kannattaa toimia näin jatkossakin. Vaikka tällä hetkellä olisi ihan sama jos laittaisin linkin siihen ohjeeseen mitä käytin, ja kiinnostuneet voisivat mennä sinne linkkiä pitkin, aivan kuten minäkin myöhemmin. Mutta toisen linkki ei välttämättä olekaan pysyvä. Minulla on tässä blogissa vaikka kuinka monta linkkausta mm. iki-ihanan Ankerias Vipusen kirjoittamiin juttuihin, mutta yksikään niistä linkeistä ei enää toimi. Eli olisi vaan pitänyt kirjoittaa koko ohje ylös silloin aikoinaan. Minä kyllä olen toistaiseksi löytänyt mitä haluan, sillä minulla on hyvä muisti, mutta muut eivät välttämättä löydä sinne minne on ollut tarkoitus löytää.

Tämän sunnuntain ruokana oli rosmariinikanaa, resepti on suoraan Jokihaan blogista reilun viikon takaa. Kirjoitan tähän nyt niinkuin minä tein, joka on siis hyvin samanlainen miten Jokihaka kokkaa. Kanana minulla oli L'Uomu Nokan kokonainen luomubroileri, suosittelen.

1 kokonainen broileri (n. 1.5 kg)
suolaa ja pippuria rouhittuna
1 pieni sitruuna
3 oksaa rosmariinia
4 valkosipulin kynttä
100 g voita
oliiviöljyä

muutama kynsi valkosipulia
oksa rosmariinia

Laita valurautapataan oliiviöljyä niin, että pohja peittyy. Laita pata uuniin, n. 220 asteeseen, muutamaksi minuutiksi. Kuivaa sillä välin broileri talouspaperilla, suolaa ja pippuroi se sisältä ja laita pilkottu sitruuna (tai puolikas jos sitruuna iso), rosmariinit ja liiskatut valkosipulinkynnet broilerin sisään. Öljyä, suolaa ja pippuroi broileri myös päältä. Lintu olisi hyvä sitoa, mutta enhän minä koskaan sitä tee. Laita broileri kyljelleen kuumaan pataan ja lisää voi päälle. Lisää pataan myös muutama kynsi valkosipulia ja rosmariinin oksa makua antamaan.  Paista lintua uunissa 15 minuuttia. Käännä se toiselle kyljelleen, valele sulalla voilla ja paista toinen 15 minuuttia uunissa. Käännä lintu rintapuoli alaspäin ja valele jälleen sulalla voilla, paista edelleen vartti. Käännä lintu vielä kerran, rintapuoli ylöspäin tällä kertaa. Valele voilla, ja paista vielä puolisen tuntia tai vähän yli, valele muutamaan kertaan voilla.

Anna linnun levähtää hetki, leikkaa se paloiksi ja nauti maukkaasta ja mehukkaasta lihasta. Me söimme linnun lehtikaalirisoton kanssa, hyvää oli. Taas yksi versio uunikanasta, joka on lastenkin suurta herkkua. Hieno, miedon makuinen liha joka maistuu kaikille.

13 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Tuo on hyvä pointti, netissä ei koskaan ole varmaa että suosikkiohje säilyy. Ja kun minulle ei ole ollenkaan hyvää muistia, en muista omiakaan ohjeita ilman lunttausta, saati mistä olen poiminut ohjeen, idean tai inspiraation ;).

sauvajyvänen kirjoitti...

Niinpä, sen huomaa kun on jo näinkin pitkään blogia pitänyt, että kaikki alkupään linkit eivät enää johda mihinkään, harmi.

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Minulla on nyt hukassa ihan vastikään postattu lämmin fetasalaatti. Kommentoinkin siihen blogiin, mutten nyt löydä sitä milään. Olen selannut TOP100:sta vaikka kuinka kauas, mutta tämä blogaani on tehnyt varmaan uudemman postauksen, enkä nyt muista mikä blogi se oli! Harmillista:D

Minulla on muuten juuri Ankeriaan blogiin linkkejä, jotka eivät toimi enää. Joten olen samaa mieltä, kyllä kannattaa kirjoittaa ohje omaankin postaukseen, vaikka se oli juuri jonkun toisen blogissa. Ja tietysti myös linkata siihen, kuten sinä teetkin! :D

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Aina on yhtä mukavaa nähdä kun resepti pääsee jossain testiin! Kiitos :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Campas, minäkin välillä "hukkaan" juuri löytämäni hyvän reseptin. Pitäisi varmaan laittaa linkki aina heti ylös.

Jokihaka, aina on yhtä mukava kokata toimivalla reseptillä kaikille maistuvaa hyvää ruokaa, eli kiitos itsellesi :) Sinun kuvatkin ovat niin upeita, niitä pitää aina ihailla, vaikkei mitään kokkaisikaan.

Nanna kirjoitti...

Ja sitäpaitsi, vielä yksi pointti: jos joku tekee ohjeellani ruokaa oli se nyt sitten vaikka prikuilleen samoin ilman tuunauksia. Ilahdun joka kerta ja sehän on kiva kun reseptit leviää, kaikki eivät lue kakkia blogeja!

Nanna kirjoitti...

...eivätkä edes KAIKKIA! Voi näitä puhelimia...

Nanna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Nanna kirjoitti...

Ja sitäpaitsi, vielä yksi pointti: jos joku tekee ohjeellani ruokaa oli se nyt sitten vaikka prikuilleen samoin ilman tuunauksia. Ilahdun joka kerta ja sehän on kiva kun reseptit leviää, kaikki eivät lue kakkia blogeja!

sauvajyvänen kirjoitti...

Nanna, minäkin tykkään siitä, tosin harvinaista herkkua se on tälle blogille. Ja se myös on ilahduttavaa, että kirjoituksia kommentoidaan paljon, vaikka sitten puhelimella ;)

Nanna kirjoitti...

Ilahduttaa varmaan erityisesti nämä tuplakommentit joita puhelimeni jostain syystä herkästi lähettää... :)

Nanna kirjoitti...

Ilahduttaa varmaan erityisesti nämä tuplakommentit joita puhelimeni jostain syystä herkästi lähettää... :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Aivan niin Nanna, aivan niin <3