sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kasvislasagne tomaatti-munakoisotäytteellä - pastailtamat

Tästä kuvasta ei saa tolkkua lasagnen herkullisuudesta


Tässä tulee pääruoka ihanien ihmisten pastailtamista. Tämä resepti on pastakoneen omistajan kirjasta Italian viettelykset (Maarit Enkovaara-Astraldi). Me teimme annoksen moninkertaisena, kaksi isoa vuokaa, mutta kirjaan tähän normaalin 4 hengen annoksen. Oioimme ohjeesta useammassakin kohdassa, emme esim. kuorineet tomaatteja emmekä itkettäneet munakoisoja, mutta tottakai niin voi halutessaan tehdä.

Pasta:
1 iso muna
1½-2 dl pastajauhoja

Täyte:
500 g tomaattia
½ dl oliiviöljyä
tuoretta basilikaa
tuoretta oreganoa
tuoretta chiliä (meillä Aji Fantasya)
suolaa
1 pieni valkosipulin kynsi
350 g munakoisoa
vehnäjauhoa, oliiviöljyä
250 g hyvää mozzarellaa

Valmista pasta: sekoita muna ja jauhot pöydällä. Kääri taikina kelmuun ja anna levähtää pöydällä 30 min. Sen jälkeen aja se pastakoneella levyiksi. Tai käytä valmiita lasagnelevyjä, ne kannattaa esikeittää muutaman minuutin ajan ennen lasagnen kokoamista.

Pilko tomaatit kuutioiksi. Lisää sekaan oliiviöljy, pilkotut yrtit, chili ja valkosipulinkynsi sekä suolaa maun mukaan. Yrttejä oli ohjeen mukaan yhteensä ruokalusikallinen, meillä oli kyllä suhteessa enemmän.  Anna tomaattien maustua n. tunnin verran.

Viipaloi munakoisot n. ½ cm paksuisiksi (tai vähän paksummiksi), pyöritä ne vehnäjaujoissa ja paista öljyssä. Laita ne talouspaperin päälle jotta ylimääräinen öljy imeytyy paperiin.

Leikkaa juusto viipaleiksi.

Levitä uunivuokaan tomaattikuutioita pohjalle. Lisää kerros pastalevyjä, 1/3 munakoisoviipaleista, juustosta ja tomaateista. Laita uusi kerros pastaa ja sen päälle loput täytteistä. Peitä vuoka foliolla ja paista 15 minuuttia 180 asteisessa uunissa. Poista folio ja paista vielä 30 minuuttia, eli yhteensä lasagne on uunissa 45 minuuttua. Anna lasagnen jäähtyä kymmenisen minuuttia ja tarjoile salaatin kanssa.

Meillä loppui munakoisot vähän kesken (yksi jäi pöydälle) ja kuvan lasagne on siitä vuuasta, jossa päällä ei enää ollut munakoisoja, muutenkin kuva on otettu myöhään illalla kun oli syöty hyvin ja jaettu lasagnet kotiinviemisiksi. Lasagne oli todella hyvää heti tuoreeltaan, ja kahden perheen kaikki ihmiset tykkäsivät lasagnesta seuraavana päivänä, paitsi meidän lapset (se kolmas perhe). Siitä huolimatta (ja sen takia) teen tätä lasagnea varmasti toistekin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Enkovaaran kirjoista mekin olemme pastaoppia ammentaneet.

sauvajyvänen kirjoitti...

Minulle tämä oli uusi tuttavuus, mutta sain kirjan onneksi lainaan, siellä on useampia ohjeita mitä haluan kokeilla.

Juttelimme muuten pastakoneen omistajan kanssa paljon pyöräilyjuttuja, heillä on hienoja suunnitelmia kevääksi ja kesäksi, sinäkin olet varmaan ainakin osasta kuullut, maailma on pieni :)

Siiri kirjoitti...

Munakoiso täytteessä kuullostaa herkulliselta.

sauvajyvänen kirjoitti...

Se oli kyllä todella hyvää, minusta ihan parhaita täytteitä kasvislasagnessa.