lauantai 15. maaliskuuta 2014

Suklaiset maapähkinävoikeksit ja Amerikan tuliaisiaTuliaisia on kiva saada, sillä ne tuovat pienen lohdun siihen, ettei itse ole päässyt matkalle. Etukäteen on kiva kirjoittaa listaa, ja erityisen mukavaa on, kun huomaa saaneensa kaiken sen mitä listalla oli ja vielä vähän ekstraakin. Minä sain amerikantuliaisiksi hienon Southwestern slow cooking -keittokirjan, jossa on monenlaisia ohjeita haudutuspadalle (tiedättehän, se amerikkalainen turhake, jolla saa tehtyä perheelle puolen viikon ruuat parin sentin sähkönkulutuksella), mausteita, kuivattuja ancho-chilejä, maapähkinävoihippuja ja sen sellaista. Sain myös ne Kitchen clippini, lakanan ja vähän Elvistäkin. Kyllä nyt kelpaa.

Keittokirjassa on loistavia ohjeita, sitä tulee varmasti luettua ahkerasti. Mies oli käynyt syömässä ravintolassa, jossa ruoka oli lähialueelta. Seutu oli niin kuivaa, ettei siellä edes tomaatit kasva, ja mm. salsa oli pelkästään chili-pohjaista. Kuuleman mukaan meinasi olla vähän tulista, jopa miehen mielestä joka sentään  syö lähes päivittäin nagaa.

Aloitimme kokkaamisen esikoisen kanssa kuitenkin maapähkinävoihipuista, ja teimme pussin ohjeen mukaan keksejä. Kirjoitin ohjeen perään ne määrät mitä käytimme, määrät eivät ole ihan suora muunnos amerikkalaisten kuppimitoista.

2 cups jauhoa (4½  dl)
3/4 cup kaakaojauhetta (1½ dl)
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 cup voita (200 g)
2 cups sokeria (2 dl sokeria, 2½ dl fariinisokeira)
2 munaa
2 tl vaniljauutetta (lusikan kärjellinen vaniljajauhetta)
1 pss Peanut butter chips (238 g)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa kulhossa voi ja sokerit vaahdoksi, lisää munat hyvin vatkaten. Siivilöi kuivat aineet taikinaan, sekoita, lisää lopuksi maapähkinävoihiput eli peanut butter chips. Laita lusikalla kökkäreitä uunipellille ja paista 175 asteessa n. 10 minuuttia. Jätä reilusti leviämisvaraa, keksit leviävät laajalle. Taisin laittaa 9 keksiä/pelti, peltejä tuli kolme ja kekseistä isoja.


3 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Voi mitä herkkuja!

luimupupu kirjoitti...

Mulla oli aukko sivistyksessä: piti googlata mitä nuo Peanut butter chipsit ovat. Luomumaapähkinätöhnää meillä kyllä on aina kaapissa (miehen herkkua viikonloppuna leivän päällä) mutta nuo olivat ihan uusi tuote Ameriikassa käymättömälle.

sauvajyvänen kirjoitti...

Sitä ne tosiaan oli! Ja luimupupu, nuo on kivoja leivonnassa, sain niitä onneksi neljä pussia, ja ajattelin käyttää ne neljällä eri tavalla :)