perjantai 24. toukokuuta 2013

Raparperijäätelö


Raparperissä on oksaalihappoa joka sitoo kalsiumia. Tästä syystä raparperin kanssa tulisi nauttia jotain kalsiumpitoista, johon oksaalihappo voi tarttua elimistön oman kalsiumin sijaan. Kermahan tunnetusti sisältää kalsiumia, joten se sopii hyvin raparperin kaveriksi vai mitä :D

2 rapaprperin vartta (n. 3 dl pilkottuna)
1 dl vettä
kanelitanko
½ dl sokeria

4 dl kermaa
4 munankeltuaista
vaniljatanko, siemenet eroteltuna (tai vaniljajauhetta)
1 dl sokeria

Keitä raparperihillo: laita kattilaan pilkotut raparperit, vesi, kanelitanko ja sokeri ja keitä kymmenisen minuuttia, kunnes saat hyvännäköistä vähän juoksevaa hilloa. Anna jäähtyä jääkylmäksi.

Kuumenna vesihauteessa kerma, munankeltuaiset, vaniljatanko siemenineen ja sokeri. Tästä ei tule kovin makeaa jäätelöä, sokerin määrä voi lisätä jos haluaa makeampaa jäätelöä. Sekoita seosta ja jatka kuumenetamista niin kauan että seos sakenee. Laita jäätelöseos kylmänä jäätelökoneeseen ja anna käydä melkein valmiiksi jäätelömassaksi (tai pakasta kulhossa pakastimessa ja vatkaa ennen jäätymistä useampaan kertaan). Lisää lopussa raparperihillo, sen ei tarvitse sekoittua tasaisesti.

Sanoisin että yksi parhaista jäätelöistä mitä olen syönyt. Ja tähän aikaan vuodesta en taida keksiä mitään jäätelöä mikä olisi parempaa. Esikoinen tosin oli sitä mieltä että maistuu liikaa joululta, eli kanelin voi jättää poiskin.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yritänpä muistaa tämän ohjeen kun saan raparperia käsiini ja oman keittiön käyttööni. Tosin tässä +5 asteen vesisateessa ei oikein jätski ole ensimmäisenä mielessä... ehkä vasta kolmantena.

Hiidenuhma kirjoitti...

Loistava idea ja lähiherkkua parhaimmillaan! Kiitos :D

Taidan laittaa raparperihillon kiehumaan tänään ja huomenna sitten jätskin tekoon.

sauvajyvänen kirjoitti...

luimupupu, onpa teillä huono tuuri kevään kanssa, täällä on ollut ihan kohtuulliset kevätilmat, jopa niin että ajattelin laittaa tomaatit ja chilit ulos nyt viikonloppuna/alkuviikosta.

Hiidenuhma, hilloa on niin vähän, että se jäähtyy nopeasti ;)

Jonna kirjoitti...

Kermaa ihan vaan kalsiumin takia ;-) Tämä menee tekoon.

Olen himmaillut tuota tomaatintainta sisällä, luulenpa, että se joutuu nyt ulos, jos sinäkin jo uskallat. Meillä on niin lämmin parveke lasittamattomanikin, että luulisi sen olevan jo ok.

sauvajyvänen kirjoitti...

Minä luotan siihen, ettei kylmiä öitä enää ole tulossa, ja hätätilassa siirrän osan sisään ja harsotan osan.