torstai 2. toukokuuta 2013

Savusuola



Savu maistuu hyvältä, mutta kaikkea ei voi savustaa. Halusin kokeilla suolan savustusta, jolloin savun makua saisi mihin tahansa mihin tulee suolaa. Kokeilin sekä hienon että karkean merisuolan ja ruususuolan savustusta. Tein foliosta pienet kupit kaikille kolmelle suolalle, ja laitoin kupit ritilälle odottamaan. Suolan levitin ohuena kerroksena folion päälle. Laitoin purut savustusuuniin, ja annoin uunin lämmetä purujen kanssa kymmenisen minuuttia, niin että savua tuli jo reilusti. Kun avasin luukun, tulivat kitkerät alkusavut pois ja lisäsin samalla suolaritilän uuniin. Annoin savustua n. 15 minuuttia, jonka jälkeen annoin suolan jäähtyä.

Suola maistui mukavasti lempeälle savulle, ja ainakin tomaatin makuun toi mukavan lisän, kaikki kolme. Halpaa hyvää.

Suolat ennen savustusta

8 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Hyvä idea!

Jaska Jokunen kirjoitti...

Muutaman kerran olen tätä suolan savustusta miettinyt ja ajatellut kokeilla. Kiva kuulla, että homma toimii. Täytynee tehdä itsekin :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Kannattaa tosiaan kokeilla, helppoa ja hyvää :)

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Tuon pystyis ehkä tekee grillissäkin... Täytyypi kokeilla! Oma savustuspönttö ois kyllä kätevä olla.

sauvajyvänen kirjoitti...

Suosittelen kyllä lämpimästi tuota opa-muurikan sähkösavustuspönttöä. Ei ole ihan mahdottoman kallis, mutta ihan mielettömän hyvä. Kotimaista tuotantoa, mikä sekin on kiva. Saa kyllä takuuvarmasti niin hyvää kalaa, lihaa, kasviksia, mitä vaan!

Aila kirjoitti...

Aikomus on ollut tätä kokeilla, kiitos muistutuksesta!

sauvajyvänen kirjoitti...

Aila, eipä kestä :)

Hiidenuhma kirjoitti...

Loistoidea - täytyy kokeilla seuraavalla savustuskerralla.