keskiviikko 22. elokuuta 2012

Jäätee

Jenkeissä tuli juotua usein jääteetä. Makuja löytyi kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä, ja vähän vielä päälle. Siihen nähden kuinka paljon juon teetä, jääteetä tulee tehtyä yllättävän harvoin. Nyt kuitenkin esikoinen on ihastunut sekä jääteehen, että rooboikseen, niin ehkä jääteetä tulee tehtyä useammin. Tai jos joku haluaa olla tarkka, niin juuri tämä ei ole teetä kun on rooboista :)

Thehuonessa join hyvää jääteetä, johon laitettiin kuivattuja Goji-marjoja mukaan. Siitä sain idean käyttää kuivattuja mustikoita juomassa (miksi mennä kauas kun lähellä on kivaa?). Tuovat mukavan lisän juomaan, vaikka ilmankin pärjää hyvin.

Nyt juomana oli Wehmaisten teetalosta ostettu limellä ja mansikalla maustettu roobois. Illalla join rooboista, lopun laitoin sokerin kanssa jääkaappiin, ja seuraavana päivänä join teen jääkylmänä kuivattujen marjojen kanssa. Seuraavaksi aion tehdä jääteetä Thehuoneesta ostamastani keltaisesta teestä, aivan mahtavan makuinen Huo Shan Huang Ya, josta tuli kertaheitolla tämän hetken lempitee.

1 l hyvää teetä tai rooboista
 ½ dl sokeria (tai maun mukaan, yleensä vähemmän)

Sekoita kuuman teen joukkoon sokeri. Anna jäähtyä hyvin jääkaapissa. Kaada lasiin ja lisää kuppiin  kuivattuja mustikoita, jos haluat/sinulla on niitä.

3 kommenttia:

Kirppu kirjoitti...

Jääteetä olen tehnyt jo varmaan yli vuosikymmenen, mutta koskaan ei ole tullut mieleen laittaa siihen kuivattuja marjoja. Tosi hyvä idea. Joskus aikoinaan teestani tuli kitkerää, mutta sitten sain vinkin että 1 litraan teetä laittaa 1/8 tl ruokasoodaa niin kitkeryys häviää. Intohimoisena teenjuojana pitää mainostaa että Pokrovan munkkiluostarista saa aivan ihanaa yrttiteesekoitusta. Se on luonnostaan niin makeata että en itse kaipaa mitään ylimääräistä makeutusta.

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiva vinkki tuo ruokasooda, pitää painaa mieleen. Sehän tekee hyvää mahalle muutenkin. Tuo Roobois on kanssa niin makean makuista, että tuo oli vähän liikaa sokeria jopa lapsen mielestä. Jos teen pelkästään itselle, en laita sokeria ollenkaan, ehkä vähän hunajaa korkeintaan. Harmi kun kesä on jo näin lopussa nyt kun innostuttiin jääteehen.

ps. sinulla on tosi kiva blogi!

Kirppu kirjoitti...

Kiitos :)