torstai 9. elokuuta 2012

Talkkuna-smoothie

Joskaan nimi ei miestä pahenna, niin lempiaamiaiseni se taitaa pelastaa. Olen nimittäin vuosikausia, ellei peräti -kymmeniä (no en oikeesti, en ainakaan myönnä) syönyt arkiaamuisin piimää, talkkunaa ja puolukkaa - ja välillä sitten mustikkaa, mansikkaa tai karviaista puolukoiden tilalla. Ja ihan saman ajan olen saanut kuulla aina aamiaisestani puhuttaessa Yäk-kommentin. Tänä kesänä keksin sitten alkaa nimittämään hyvää aamiaistani talkkuna-smoothieksi (tai puolukka-smoothieksi), ja sen Yäk-kommentin tilalla olen järestään kuullut Vau-kommentin, ja että varmasti on hyvää ja terveellistä. Että kyllä sillä ruuan nimellä on merkitystä, pelkkä raaka-aineluettelo ei tunnu antavan oikeaa mielikuvaa ;)

3 dl piimää (tai jugurttia+maitoa)
3 rkl puolukkasurvosta
2 rkl Talkkuna-jauhoa (Vääksyn Myllyn parvitalkkuna ylivoimaisesti parasta)
(1-2 tl sokeria jos kaipaa makeutta)

Sekoita aineet joko lusikalla tai sauvasekoittimella. Kannattaa juoda heti, tai jos odottaa tunteroisen, siitä tulee lusikoitavaa kun talkkuna turpoaa nesteessä. Hyvä aamiainen jolla jaksaa lounaaseen saakka.

5 kommenttia:

Hannele kirjoitti...

Talkkuna on niin hyvää!
Ja smoothie kuulostaa kieltämättä paremmalta:)

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Meillä keitetään talkkunapuuroa ja se on minun mielestä ykköspuuro!

Hannele kirjoitti...

Niin minustakin, mutta se taitaa olla eri talkkunasta?

sauvajyvänen kirjoitti...

Joo, on kyllä jännä miten nimi vaikuttaa ihmisten mielikuviin.

Minä tykkään talkkunasta, jossa on pelkkää kauraa ja suolaa, ei siis hernettä ollenkaan. Ja tässä parvitalkkunassa on niin upea vieno savunmaku ettei tosikaan.

sauvajyvänen kirjoitti...

Voi ihana Seela Sella. Hän sanoi Glorian Ruoka&Viini-lehdessä 6/2013 että jos loppuelämän saisi syödä vain yhtä ruokaa, se olisi piimä, talkkuna ja puolukkahillo!