perjantai 16. joulukuuta 2011

Rukiinen puolukkajuustokakku glögillä

Ruis ja puolukka kuuluvat lempimakuihini, ja erityisen hyvin ne toimivat yhdessä. Tein siis ruispohjaisen juustokakun, ja tällä kertaa puolukkamehun sijaan ajattelin kokeilla glögiä. Samalla tulee osallistuttua Chocochilin joulukuun ruokahaasteeseen, jonka aiheena on, yllätysyllätys, glögi. Tämä kakku tuli koottua vähän sen mukaan mitä sattui perjantaisena iltana kiireisen työviikon jälkeen löytymään jääkaapista, ja yllättävän hyvää siitä tuli, tulee varmasti tehtyä toistekin. Kakku ei ole kovin makea, ällömakeaa kaipaavat voivat lisätä sokerin määrää. Glöginä käytin tällä kertaa valmisglögiä, Wanhan Porvoon fabriikin glögiä. Se on minusta parasta valmisglögeistä, eikä ihme, sillä valmistusaineet ovat suunnilleen samat mitä olen tottunut käyttämään, jos teen itse glögiä. Näin tein kakun:

150 g hapankorppuja murskana
50 g voita sulatettuna
1 rkl fariinisokeria

Sekoita pohjan aineet ja laita irtopohjavuokaan.

1 dl kermaa
240 g smetanaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
3 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua

Vaahdota kerma. Lisää smetana, juusto ja sokeri ja vatkaa hyvin sekaisin. Sulata kylmässä vedessä liuotettu liivatelehti tilkkaan kuumaa sitruunamehua, sekoita joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle, anna hyytyä vähintään muutama tunti.

2 dl glögiä
1 dl hyytelösokeria
puolukoita reilusti

Kiehauta glögi kattilassa ja lisää hyytelösokeri pikkuhiljaa hyvin sekoittaen ja anna vielä kiehahtaa. Anna vähän jäähtyä välillä sekoitellen.  Päällystä kakku reilulla määrällä jäisiä puolukoita ja lusikoi glögihyytelö päälle.


5 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Hienon näköinen ja kuulostaa lupaavalta, ettei ole kovin makea.

Hiidenuhma kirjoitti...

Upea joulunajan torttu! Ja olen samoilla linjoilla kanssasi puolukan ja rukiin yhteensopimisesta - loistava makupari :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Aamulla oli vielä parempaa ;) Eikä hyytelökään enää valunut. Eli maltti on valttia, ei pitäisi kiirehtiä syömään sitä heti :D

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Tosi kauniit värit! Varmasti herkkua. Ja kiitos glögivinkistä, Wanhaa Porvoolaista en ookaan vielä kokeillut.

sauvajyvänen kirjoitti...

Turkoosista lasista olen tykännyt aina, ja se on kaunista missä vaan. Tuota glögiä kannattaa ehdottomasti kokeilla, on tosi hyvää. Ja pullo on palautuspullo, mutta ennen kaikkea nätti mehupullona.