perjantai 30. joulukuuta 2011

Suklaasalami

Liina on kummipojan 10 v ompelema joululahja
Joulun Koti ja Keittiö-lehdessä (12/2011, s 67) oli Suklaasalamin ohje. Ajattelin että sitä on kokeiltava, ja kyllä kannatti. Muutin hieman ohjetta, alkuperäisen voi vilkaista lehdestä, jos haluaa sen mukaan tehdä. Minä tein näin:

1½ dl kuivattuja karpaloita
½ dl rusinoita
3/4 dl Amarettoa
2 rkl fariinisokeria
250 g tummaa suklaata
3 rkl voita
4 kaurakeksiä
½ dl saksanpähkinää rouhittuna
½ dl manteleita rouhittuna
kourallinen pieniä vaahtokarkkeja pilkottuna

tomusokeria

Kiehauta karpalot, rusinat ja fariinisokeri liköörissä. Annä jäähtyä, siivilöi marjat ja hedelmät talteen. Sulata suklaa ja voi varovasti mikrossa (tai vesihauteessa), anna vähän jäähtyä. Murenna keksit, rouhi pähkinät ja mantelit ja halutessa vaahtokarkit (niitä ei ollut alkuperäisessä ohjeessa, mutta pitäähän salamissa rasvaakin olla...). Sekoita kaikki aineet keskenään, muotoile folion avulla pötköksi. Anna jäähtyä viileässä, kääntele tomusokerissa ja leikkaa paloiksi. Nam.

ps. kannattaa käyttää kunnon foliota eikä mitään pilipalifoliota.

5 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Voi miten hauska idea! Tuollaiset ruoat, jotka ovatkin ihan jotain muuta, miltä näyttävät ovat joskus nerokkaita:)

Hiidenuhma kirjoitti...

Vallan herkullisen kuuloista ja näköistä :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Tuo oli kyllä hyvää. Ja ulkonäkökin ihmeen autenttista :)

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Minä jo ihmettelin, että minkä ihmeen salamin se on oikein tehnyt, mutta eihän siihen tullut lihaa:) Näyttää ihan salamilta. Ovelaa. Ja varmasti tosi hyvää.

sauvajyvänen kirjoitti...

Voisihan ihan oikeakin salami olla hyvää suklaan kanssa (tai sitten ei), mutta taidan pysyä tälläisessä versiossa.