torstai 22. joulukuuta 2011

Maksalaatikko

Maksalaatikossa maksan ja riisin suhde on tärkeä, ja mielestäni tämä on se ainoa oikea suhde siihen. Ihan absoluuttisena totuutena, asialla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että tämä on sama resepti, jolla äitini aina teki maksalaatikon :D

2 dl puuroriisiä
¾ l vettä
3 tl suolaa
300 g jauhettua naudanmaksaa
1 iso sipuli
½ l maitoa
1 muna
1½ dl rusinoita
½ dl siirappia
½ tl meiramia

Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä n. 20 min. Lisää joukkoon maito, muna, pilkottu sipuli, rusinat, siirappi, maksa ja mausteet. Sekoita hyvin, seos on vaaleaa, hieman punertavan ruskeaa tässä vaiheessa. Kaada seos voideltuun suurehkoon uunivuokaan ja kypsennä 170 °C 1-1½ h.

6 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Tätä en kokeile:) En ole syönyt maksalaatikkoa sitten kouluaikojen, enkä enää oikeasti muista pidänkö siitä vai en. Hienoa, että sinä teet itse!

sauvajyvänen kirjoitti...

Meillä tämä on laatikoista ainoa, jota mies syö mielellään. Minustakin hyvää, lapset ei syö. Itsetehden todella hyvää, vaikka ymmärrän toki, etteivät kaikki halua maksaa syödä.

Sitä ihmettelen, että miksi ihmiset ei tee maksalaatikkoa itse, se on kuitenkin nopea ja helppo tehdä, ainakin jos vertaa muihin meidän joululaatikoihin.

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Minä rakastan maksalaatikkoa. Ja ihan erityisesti sitä Saarioisten perinteistä eineslootaa. Rusinoilla kiitos. Koulun laatikko oli myös tosi hyvää.

Ite oon kanssa maksalaatikkoa aina välillä yrittänyt tehdä, mutta en oo saanut jostain syystä siitä niin hyvää. Joku siitä on vielä puuttunut. Ehkäpä tässä ohjeessa ois nyt viimein ne suhteet kohdallaan minunkin makuuni. Kokeiluun menee!

sauvajyvänen kirjoitti...

Ankerias, tule sitten kertomaan kelpasiko näin tehden, vai viekö eineet voiton. Jouluna syödään voisulan kanssa, muulloin puolukkasurvoksen.

mammukka kirjoitti...

Tein ensimmäisen kerran itse maksalaatikkoa nyt jouluksi. Veljen kotiteurastamasta naudasta oli maksa. Vielä olisi pakkasessa käyttämättä oman possun maksa. Meillä maksalaatikko on miehen ja lasten yksi lempiruuista, samoin veriletut ja hernekeitto, jotka on niin monen lapsen inhokkeja :D Ihan hyvää taisi laatikosta tulla, mutta itse en oikein voi sitä sietää, vaikka olisi kuinka itse tehtyä... Meillä maksalaatikko ehdottomasti ilman rusinoita.

sauvajyvänen kirjoitti...

Minä aina välillä mietin, että kuka on se ensimmäinen, joka laittoi rusinat maksalaatikkoon :D Mutta hyviä ovat siinä.