keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Suomalaisen ruan päivä


Tänään vietetään ensimmäistä kertaa suomalaisen ruuan päivää. Minä totean lyhyesti ja tällä kertaa perustelamatta (olen asiasta puhunut niin pitkään ja niin paljon), että syökää kotimaista, lähellä kasvatettua ruokaa. Kun ruoka tulee läheltä, on mahdollista tietää miten se kasvaa, missä sitten olettekin. 

Jos tekee ruuan itse, tietää mitä siinä on; ja kun syö ulkona, selvittäkää mistä ruoka tulee. Ei tarvitse miettiä antibioottien tai hormonien määrää, tai raskasmetallien tai ylimääräisten myrkkyjen. Suomessa siis. Pidetään huoli että näin on jatkossakin.

Meillä syödään tänään(kin) kotimaista ruokaa, ruokaa omasta maasta ja metsästä.

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Hitusen järkytyin tänään aamiaispöydässä, kun joku kirjoitti Aamulehden yleisönosastossa syöneensä elämänsä pahinta siikaa Tampereen Torni-hotellissa. Tarjoilija oli kertonut, että siika tulee pakasteena Kanadasta! Että tänä hiilijalanjälkisenä aikana rahdataan pakastesiikaa Tuhansien järvien maahan; ihan absurdi ajatuskin.

sauvajyvänen kirjoitti...

Tämä taitaa olla ihan normaalia näissä ketjuhotelleissa. Onneksi asiaa on alettu nostaa esiin, jaloilla äänestäminenkin tuntuu välillä mahdottomalta. Minulla on niin huonoja kokemuksia Tampereen hotelleista vuosien varrella, ei paljoa tunnu kehitystä tapahtuvan.