perjantai 16. marraskuuta 2018

Punajuuri-linssivuoka Auralla


En sentään aina syö etäpäivänä lounasta, josta riittää juttua (ja/tai naurua) seuraavana päivänä, välillä syön myös ihan tavallista ruokaa, jonka vaan lämmitän mikrossa. Tänään oli sellainen päivä, olin valmistanut tämän ruuan jo aikaa sitten, kuva taitaa löytyä instasta lokakuun alkupuolelta. Pakastin ruuan annoksina jotka on helppo ottaa sulamaan etäpäivän aamuna, tai ottaa mukaan evääksi töihin.

Vuoka on hyvää, joskin tietysti vähän pliisua maultaan kuten ohjeesta voi päätellä. Onneksi olin tehnyt etikkasieniä nappirouskuista, niistä tuli juuri sopivasti vähän potkua ruokaan. Sienet olivat ihan mielettömän ihania, harmi vaan etten näköjään ollut kirjoittanut reseptiä ylös vaikka niin luulin.

Huomatkaa tuo hassu kahden kerroksen sieni, sain sen pysymään ehjänä metsästä kotiin ja kokonaisena se säilyi lautaselle saakka.

1 kg punajuuria
2½ dl punaisia linssejä
1 iso sipuli
1 palsternakka
1 pkt Aura-juustoa

Keitä punajuuret napakan juuri ja juuri kypsiksi. Jäähdytä niitä kylmässä vedessä sen verran, että voit kuoria ne. Raasta kuoritut punajuuret raastimen karkealla terällä. Keitä myös linssit pussin ohjeen mukaan, se vähän vaihtelee linsseistä riippuen. Kuori ja pilko sipuli sekä raastta palsternakka raastimen hienolla terällä. Sekoita kaikki aineet keskenään, murustele myös juusto joukkoon. Paista uunissa 200 asteessa 1 h. Hyvää heti, mutta kestää myös pakastamisen hyvin. Syö sellaisenaan tai lisukkeena.

2 kommenttia:

Onneli Winter kirjoitti...

Tuota voisi kokeillakin kun siinä on aurajuustoa...usein juusto kyllä häviää parempiin suihin ennen kuin ennättää mihinkään ruokaan :D Huippu hieno tuo sieni, miten voi ollakin <3

sauvajyvänen kirjoitti...

Joo, minä olin ostanut juuston ihan sitö varten, että tiesin tekeväni punajuurivuokaa. Melkein suoraan kaupasta ruokaan, näin se ei ehtinyt hävitä ;)

Tuo sieni oli kyllä ihan uskomaton, kaikkea ne sienet tekevätkin :D