torstai 2. helmikuuta 2017

Porsaan ulkofile haudutuspadassa


Halusin yhdistää porsaan, appelsiinimarmeladin ja Ras el hanout -mausteseoksen. Ensimmäinen ja viimeinen eivät kai kohtaa kovin usein, mutta hyvin sopivat yhteen siitä huolimatta. En ehkä käyttäisi kirpeää kaupan marmeladia, mutta ainakin tuo ihana omatekemä maustoi porsaan hienosti. Porsas oli tietysti Mallaspossua, en osaa arvioida kuinka kuivempi kaupanpossu toimisi, mutta tästä tuli loistava ruoka.

1,6 kg porsaan ulkofile
3-4 tl Ras el hanout -mausteseosta
1-2 tl suolaa

2 porkkanaa
2 sipulia
1 palsternakka
pala juuriselleriä

Hiero lihan pintaan mausteseos ja suola ja levitä päälle marmeladi. Ehkä mausteseosta ja marmeladia olisi voinut olla vielä vähän enemmän. Kuori ja pilko kasvikset ja levitä ne haudutuspadan pohjalle. Nosta liha niiden päälle ja anna hautua haudutuspadassa n. 10 tuntia asetuksella low. Nauti ihanan pehmeästä possusta liemen kanssa sellaisenaan vaikka riisin kanssa. Jos kaikkea ei tule syötyä kerralla, pakasta loput myöhempää käyttöä varten. 

Ei kommentteja: