perjantai 25. syyskuuta 2015

Letut strutsinmunalla


Nyt ei tule lettukuvaa, kun sellaista ei ollut. Mutta laitanpa tähän ylös lettutaikinan reseptin, jotta muistan sen seuraavallakin kerralla. Tällä kertaa muuten emme poranneet strutsinmunaan reikää, vaan sahasimme sen rautasahalla kahtia. Isä sahasi ja minä autoin. Isä sahasi kalvoon saakka koko munan ympöri, ja sen jälkeen käänsin sen veitsellä halki. Keltuainen ja valkuainen oli helppo erottaa, ja jäljelle jäi kaksi hienoa munankuoren puolikasta. 

3 dl strutsinmunaa
1 l maitoa
1 suolaa
6 dl lettujauhoa

voita paistamiseen

Sekoita muna, maito, suola ja jauhot keskenään. Anna taikinan turvota puolisen tuntia ja paista letut sopivalla voimäärällä pannulla. Syö hillon, marjojen tai sokerin kanssa. Hyviä lettuja, todella hyviä.

2 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Näitä minä kokeilen tänään, jos strutsin munani on edelleen kunnossa, se on ollut jääkaapissa jo aika kauan. En uskalla paistaa pannukakkuani sen epävarman uunin vuoksi, mutta letut varmasti onnistuvat :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Hienoja lettuja sinulla olikin!