lauantai 27. kesäkuuta 2015

Aamupuuro

Tee vähän läikkyi kun kuopus kiipesi pöytään

Meillä syödään usein viikonloppuisin puuroaamiainen. Silloin on aikaa hauduttaa puuroa rauhassa. Tänään syötiin lasten toiveesta puuro- ja hedelmäaamiainen ulkona. Minä tykkäsin lapsena eniten kaikista kokonaan maitopohjaisista puuroista kuten mannapuurosta, mutta maku on muuttunut ja nykyisin tykkään eniten hyvästä kaurapuurosta, Vääksyn Myllyn neljän viljan puurosta ja kaikkein eniten ruispuuroista (Vääksyn Myllyn uutispuurojauhoista tehty parasta). Nyt löytyi uusi suosikki ystävän suosituksesta, nimittäin Anton&Antonin puurosekoituksesta keitetty puuro. Puurosekoituksessa on speltti- ja kaurahiutaleita. Keitin puuron melkein pussin ohjeen mukaan:

4½ dl vettä
2 dl puurohiutaleita
1 dl maitoa
vajaa tl suolaa

Mittaa vesi kattilaan, sekoita hiutaleet viileään veteen (Kari Savolan vinkki joka toimii minusta kaikille hiutalepuuroille). Kun puuro alkaa kiehua, hauduta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia tai kunnes hiutaleet ovat imeneet veden itseensä. Lisää maito ja jatka hauduttamista muutama minuutti tai kunnes maitokin on imeytynyt ja puuro on sopivan paksuista. Lisää suola ja sekoita. Minusta tämä on aivan ihanaa puuroa, mutta jostain syystä se ei maistu lapsille niin hyvin kuin moni muu puuro.

Samalla tavalla teen Vääksyn Myllyn neljän viljan hiutaleista puuron, siitä tykkää lapsetkin. Jos vaan hiutaleita löytyy kaapista eikä esikoinen ole ehtinyt leipoa kaikkia kekseiksi.

ps. Huomaa kätevällä tavalla leikattu vesimeloni, vinkki on kiertänyt somessa jo jonkin aikaa.

4 kommenttia:

Tuplaespresso kirjoitti...

Sitten kun kyllästyt nykyisiin puuroihin, osta pussillinen Riihipuodin luomu ohrahiutaleita. Niistä tehty puuro on h-y-v-ä-ä-ä-ä-...

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiitos vinkistä, pitää kokeilla niitäkin :)

Ansku Gen kirjoitti...

Mä syön kaurapuuroa iltaisin. Äiti aina sanoo, että jos olin muksuna jostain syystä kiukkunen, mut sai aina tyytyväiseksi, kun tökkäs eteen lautasellisen puuroa :D

sauvajyvänen kirjoitti...

Uni tulee hyvin iltapuuron jälkeen :)