Viikonloppuna katsoin televisiosta uusintana Henkka&Niki Amerikassa -ohjelmaa, jossa he vierailivat vaahterasiirappitilalla Kanadassa. Niinpä ei ollut yllätys että maustoin sunnuntain maalaiskananpojan vaahterasiirapilla. Minulla oli nyt kokonainen, "perhoseksi" leikattu kananpoika. Kokonaiselle kananpojalle tarvitsee vähän pidemmän paistoajan, pelkille koiville/fileille riittää vähän lyhyempi. Mutta tätä kannattaa tehdä, niin hyvää se oli. Kanan lisukkeena syötiin uuniperunoita, tulivat siinä samalla uunissa kuin kanakin.
1 maalaskananpoika (1,4 kg)
loraus vaahterasiirappia
loraus öljyä
rosmariinia, timjamia
suolaa, pippuria myllystä
vähän voita
1 kg perunoita (Rosamunda)
1 iso porkkana
2-3 valkosipulinkynttä
loraus öljyä
1 rkl vaahterasiirappia
rosmariinia, timjamia, suolaa
Mausta kananpoika vaahterasiirapilla, öljyllä, yrteillä, suolalla ja pippurilla. Laita muutama ohuenohut voisuikale kanan päälle ja paista 225 asteessa 10 minuuttia, käännä kana toisinpäin ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.
Lisää tässä vaiheessa perunat uuniin, eli laita kuoritut perunat, porkkanat ja valkosipulinkynnet toiseen vuokaan ja mausta ne öljyllä, vaahterasiiparilla ja yrteillä. Ripottele päälle vähän suolaa.
Alenna lämpö tuon 20 minuutin kuluttua 180 asteeseen ja paista n. 50-55 minuuttia. Minä otin tuossa vaiheessa kanan pois uunista, peitin foliolla ja annoin levähtää hetken. Nostin uunin lämpötilan 250 asteeseen ja annoin perunoiden saada vähän lisää väriä.
Syötiin hyvän salaatin kanssa ja melko täydellinen sunnuntaiateria oli siinä.
Lisää tässä vaiheessa perunat uuniin, eli laita kuoritut perunat, porkkanat ja valkosipulinkynnet toiseen vuokaan ja mausta ne öljyllä, vaahterasiiparilla ja yrteillä. Ripottele päälle vähän suolaa.
Alenna lämpö tuon 20 minuutin kuluttua 180 asteeseen ja paista n. 50-55 minuuttia. Minä otin tuossa vaiheessa kanan pois uunista, peitin foliolla ja annoin levähtää hetken. Nostin uunin lämpötilan 250 asteeseen ja annoin perunoiden saada vähän lisää väriä.
Syötiin hyvän salaatin kanssa ja melko täydellinen sunnuntaiateria oli siinä.
6 kommenttia:
Nyt on komea tipu! Maalaiskana on myös mun suosikkikana. Onkohan mulla vielä vaahterasiirappia...?
On mehukkaan näköistä! En ole vaahterasiirappia tainnut liharuoille koskaan kokeilla, pitää korjata tilanne :)
Merja, niin on minustakin. Vaahterasiirappia pitäisi aina olla kaapissa ;)
Jokihaka, kannattaa kokeilla, se sopii hyvin, aivan kuten grillaukseenkin muilekin lihoille.
Namilta näyttää! Taidanpa kokeilla kuusenkerkkäsiirapista. Kunhan ensin ne kuusenkerkät alkavat kasvamaan, että saa keiteltyä siirappia!
@Marketta. Hauska juttu, mietin ihan samaa kun luin reseptiä että tätä vois kokeilla kuusenkerkällä :)
Mikä hieno idea. Voisikin keitellä siirappia taas monen vuoden tauon jälkeen.
Lähetä kommentti