torstai 21. elokuuta 2014

Kurpitsapannukakku


Meiltä jäi osa paahdetusta Potimarron-kurpitsasta syömättä, vaikka hyvää se olikin. Pöydällä oli koululaiselta päivällä unohtunut avonainen maitopurkki. Jääkaapissa oli turkkilaista jugurttia, jonka parasta-ennen-päiväys oli heinäkuulta. Omatunto kolkutti, kun olin juuri vähän aiemmin joutunut heittämään pilaantuneen kesäkurpitsan, homeista leipää ja ruuan jämiä roskiin ihan omaa huolimattomuutta ja ja mitä lie - ihan luuseriolo. Mutta vakaa aikomus nousta sieltä itsesäälin ja murheen alhosta: miten loistava nousu tästä tulikaan!

n. 200-300 g paahdettua kurpitsaa, kaneli on kiva bonus
6 dl maitoa
2 dl jugurttia
4 munaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
4 dl jauhoja

voita

Laita kurpitsa ja maito kulhoon ja aja sauvasekoittimella kurpitsat sileäksi. Lisää jugurtti (tai käytä koko määrä maitoa jos ei ole mitään hävikkiongelmaa odotettavissa), munat, suola, sokeri sekä jauhot, ja vatkaa taikina tasaiseksi. Anna turvota puolisen tuntia. Vuole pellillä olevalle leivinpaperille ohuita voilastuja ja kaada taikina niiden päälle. Paista 225 asteessa 30-35 minuuttia. Ripottele päälle sokeria ja nauti tuoreiden marjojen tai hillon kanssa.

Ihan mielettömän hyvä pannukakku, ihan parhaita mitä ollaan syöty. Ja minulla hyvä mieli, kun kohta-pilalle-menevä-maito sekä ainakin kolme viikoa yli parasta ennen jugurtti, puhumattakaan tuosta rakkaudella kasvatetusta ja huolella hyysätystä kurpitsasta, tuli käytettyä. Yhden illan iltapala oli suuri menestys, kaikella tapaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaikuttaa varsin namilta. Meillä käytetään paahdetun kurpitsan jämät yleensä kurpitsapastaan, joka on yksi suurimmista suosikeistani mutta tätä voisi kyllä syksyllä kokeilla. Maitotuotteiden päiväykset hämäävät kyllä monesti pahan (tai hyvän) kerran, kaksi viikkoa päiväyksen ylittänyt kerma on yleensä aivan kunnossa, rahkasta puhumattakaan.

sauvajyvänen kirjoitti...

Pitääkin seuraavasta jämäkurpitsasta kokeilla tuota teidän pastaa. Kaksi kurpitsaa vielä jäljellä. Ja juuri noin maitotuotteiden kanssa. Ja happamoituneen kerman voi vielä käyttää leivonnassa, vaikka harvoin se kerma pääsee happamaksi asti.