maanantai 30. kesäkuuta 2014

Kesäinen lehtikaalipasta herneillä

Lehtikaali sopii hyvin pastan kanssa, siitä voi tehdä vaikka talvista versioita, pekonin tai kesäkurpitsan kanssa ja vaikka miten. Mutta ehkä mikään ei voita sitä kesän ensimmäistä pastaa, johon on käytetty tuoretta, vielä kasvussa olevaa lehtikaalia (joka ei ole muuttunut kitkeräksi puolustautuessaan kaalikoihyökkäykseltä), suoraan maasta nostettuja sipuleita ja ihan tuoreita herneitä. Ilman tuota parmesaanilisäystä tästä olisi tullut täysin vegaaninen ateria.  Oikeastihan tähän pastaan  voi laittaa mitä vaan, mutta kyllä ruoka maistui melko täydelliseltä juuri tälläisenä. Tämä annos on yhdelle, juuri sopiva kasvisruoka eilisen jälkeen.n. 80 g hyvää pastaa (tai mitä pidätkin sopivana yhden hengen annoksena)

hyvää oliiviöljyä
2 pientä sipulia varsineen
reilu kourallinen tuoretta lehtikaalia
vähän suolaa
sopivasti herneitä perattuna (ehkä n. 2 kourallista palkoja)

parmesania (jos haluaa)

Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä. Sillä aikaa pilko sipulit, ota vähän vartta mukaan. Jos sipulit ovat jo isoja, yksi riittää. Kuullota sipulia riittävässä öljyssä. Kun sipuli on kunnolla pehmennyt, lisää pienityt lehtikaalit ja heitä päälle vähän suolaa, pyöräytä muutama hetki pannulla. Valuta pasta ja sekoita joukkoon sipulit ja lehtikaalit pannulta sekä tuoreet herneet. Sekoita hyvin, kaada annos lautaselle ja halutessa raasta parmesania päälle. Jes, taas nähdään että yksinkertainen ruoka hyvistä raaka-aineista on ihan loistavan hyvää.

3 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Nam! Lapsena söin itseni irti herneistä yli 30 vuodeksi, mutta nykyään kasvatan erilaisia herneitä kasvimaalla ja rakastan viskoa niitä pastaan ja risottoon. Kunpa nyt tuo sää lämpenisi, että herneet jaksaisivat kasvaa!

annekatariina kirjoitti...

Kasvatan lehtikaalia ensimmäistä kertaa pienellä rivitalopuutarhalla. Blogistasi löytyi kivoja vinkkejä.

sauvajyvänen kirjoitti...

Minä en ole ikinä syönyt liikaa herneitä, eikä niitä tunnu koskaan olevan riittävästi, vaikka lähinnä ajattelen maanparannusta niitä kasvattaessani. Ensimmäiset kukat olivta nyt vasta tulleet, aurinkoa tosiaan tarvittaisi.

annekatariina, kiva kun löysit tänne :) Täältä tosiaan löytyy monenlaista tapaa valmistaa lehtikaalia, ja lisää tulee tasaiseen tahtiin.