tiistai 10. kesäkuuta 2014

Focaccia Katukeittiöstä


Olen ollut ihmeen epäonninen kalojen kanssa viime aikoina, tänään ei tullut mitenkään erityistä savusiikaa, tai oli se siis ihan ok, mutta siinä kaikki. Lisukkeet sen sijaan toimivat oikein hyvin. Kotimaiset tomaatit ja kurkut ovat jo ihan syötäviä, samoin varhaiskaali alkaa olla parhaimmillaan. Ja erityisen hyvää oli tämä focaccia, jonka tein Liemessä-blogin Jenni Häyrisen loistavan Katukeittiö-kirjan ohjeen mukaan. En ole koskaan ennen tehnyt focacciaa, mutta ainakin tämä resepti toimi ja leipä oli todella hyvää, varmasti teen toistekin. Ihanaa juuri uunista otettuna, ja hyvää myöhemminkin.

3½ dl vettä
25 g tuoretta hiivaa
1½ tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
7 dl vehnäjauhoja

päälle:
½ dl oliiviöljyä (minulla oli nyt Kolatun yrtti Wilhelminan öljyä)
1-2 valkosipulinkynttä
sormisuolaa
rosmariinia

Sekoita hiiva veteen, lisää muut aineet jauhoja lukuunottamatta ja sekoita kunnes hunaja on liuennut. Lisää jauhoja pikkuhiljaa ja vaivaa taikinaa vähintään viisi minuuttia. Kohota puolisen tuntia. Voitele leivinpaperi reippaasti öljyllä, kumoa taikina paperin päälle ja levitä tasaiseksi. Kohota puolisen tuntia liinan alla. Murskaa valkosipulit öljyyn. Minulla oli tällä kertaa Kolatun yrtti Wilheminan öljyä, selvisin taas ilman hävikkiä ;) Painele leipään kuoppia ja valuta niihin valkosipuliöljyä. Ripottele päälle suolaa ja rosmariinia. Paista 250 asteessa 10-12 minuuttia, voitele vielä kerran oliiviöljyllä. Jenni käski lutrata öljyllä, ja minähän tottelin.

Ei kommentteja: