torstai 27. helmikuuta 2014

Savumätilevite


Olihan sitä savustettua hauenmätiä kokeiltava heti toiseenkin lisukkeeseen. Paljon kehumassani Mäti-kirjassa oli toinenkin mielenkiintoinen ohje savustetulle hauenmädille. Ohjeessa käytettiin kylmäsavustettua hauenmätiä, mutta kyllä se lämminsavustettukin kävi. Minulla tuli ohjeen mukaan tehtynä aika löysä seos, mutta kyllä se siitä jähmettyi jäähtyessään.

500 g jauhoisia perunoita
1 tl merisuolaa
1 valkosipulinkynsi
1 kourallinen persiljaa
2 dl maitoa
½ dl oliiviöljyä
mustapippuria
150 g smetanaa
200 g savustettua hauenmätiä 

paahtoleipää

Kuori perunat ja keitä ne suolatussa vedessä. Valuta kypsät perunat lävikössä Murskaa kuorittu valkosipulinkynsi. Kiehauta maito ja valkosipuli varovasti, anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia. Hienonna persilja todella hienoksi, lisää se maidon joukkoon perunoiden kanssa. Murskaa perunasurvimella perunat lähes muusiksi. Lisää öljy, pippuri, smetana ja mäti ja sekoita kuohkeaksi tahnaksi. Syötiin paahtoleivän kanssa.

Minä ajattelin heti, että kun seuraavan kerran teen esim. peruna-purjokeittoa, tai jotain muuta sosekeittoa, laitan siihen savustettua mätiä mukaan.

2 kommenttia:

Mari - Kivistössä kirjoitti...

Kiitos tästä ja tuosta toisesta savustetun mädin ohjeesta! Näille tulee käyttöä :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiva kuulla :) Tuo Mäti-kirja on niitä kirjoja, josta voisi kokata jokaisen reseptin.