lauantai 29. kesäkuuta 2013

Yksinkertaisia asioita

Kun odottaa oikeaa aikaa, niin kaikki todella simppelikin maistuu ihan parhaalta. Tomaatit alkavat olla tällä hetkellä parhaimmillaan, vaikka omia tomaatteja saakin vielä vähän odottaa, ja niistä saa ihania yksinkertaisia herkkuja.

Basilikat lähtivät minulla hitaasti kasvamaan, ja luulin jo etten saa niistä mitään, mutta komeitahan nuo jo ovat. Minulla on kolmea erilaista basilikaa: pienilehtistä, kurttulehtistä ja tavallista. Sipulit ovat jo syötävän kokoisia, ja nyt alkoikin se aika joka kestää suunnilleen maaliskuulle, jolloin sipuleita ei tarvitse kaupasta ostaa.  Tein yksinkertaisen päällisen patongille:

 
muutamia tomaatteja
pieni sipuli
basilikaa
pikkuloraus hyvää öljyä
rouhaisu mustapippuria
ripaus suolaa
ripaus sokeria

Pilko tomaatit ja sipulit pieniksi. Pienennä basilika, ja sekoita kaikki aineet keskenään. Lusikoi leivän pääälle ja nauti kesäisestä mausta. Hyvää ihan sellaisenaan, alkupalana, salaattina tai ruuan lisukkeena.


Olen aikaisemmin kirjoittanut kuinka vuodet eivät ole veljeksiä. Tämä yllä oleva kuva on otettu täsmälleen samana päivänä kuin tuo vuosi sitten otettu kuva. Antaa vähän suuremmat satolupaukset tälle vuodelle vai mitä. Kaikki on jo itänyt hienosti ja etenkin pavut ovat jo todella isoja, paljon paremmin voivat kuin palstallani, enkä meinaa keksiä että miksi.

Isä teki pyynnöstä näin hienon marjatuen katajasta


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivan vihreältä näyttää.
Meillä on basilikan kanssa aina ongelmia parvekkeella. Tuntuu ettei se tykkää isosta eikä pienestä ruukusta, ei sateesta eikä auringosta, ei liian kuumasta eikä ainakaan kylmästä.
Salvia viihtyy yleensä hyvin.

sauvajyvänen kirjoitti...

Minäkään en ole ennen saanut basilikaa onnistumaan noin hyvin, tosin kasvatin sen vähän eri tavalla kuin ennen, ehkä se auttoi.

Hiidenuhma kirjoitti...

Oho – mikä ero kahdella eri vuodella. Lieneekö tänä vuonna ollut lämpimämpi alku, sen jälkeen kun vihdoin lämmintä saatiin?

Tuo on hyvä ideä kuvat samana päivänä vuosittain näitä kasvun ihmeellisyyksiä :)

sauvajyvänen kirjoitti...

No viime vuonna tuo oli kylvetty vain paria päivää aiemmin, ja silloinkin maa oli vielä ihan kylmää. Nyt on kasvimaata varjostavia puita kaadettu aika paljon, luulisin että se on auttanut paljon, keväällä lumi pääsee sulamaan aikaisemmin, ja olihan se alkukesä tosiaan lämmin tänä vuonna.