keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Parsakaalisalaatti


Nyt on taas valoa näkyvissä, kun alkaa vihdoinkin saada uutta kotimaista satoa. Ensimmäiset kotimaiset parsakaalit ovat tulleet torille, samoin keräkaali. Jos en inhoisi sanaa "parhautta", voisin vaikka käyttääkin sitä tässä tilanteessa. Toinen ilon aihe on, että pääsin taas käymään Benjamin maatilatorilla, mikä on minulle kaikkien maatilatorien esikuva. Sieltä löysin rutiiniostosten lisäksi kylmäsavustettua pekonia. Taas voisin käyttää tuota yllä mainittua sanaa jos käyttäisin. Ajattelin yhdistää näistä aineista salaatin kaalisalaatin (cole slaw) ja savustetun kalan lisäksi. Tämä salaatti on välimuoto Jamien parsakaalisalaatista ja marjaisesta parsakaalisalaatista.

1 iso tai 2 pientä parsakaalia
30-50 g kylmäsavustettua pekonia
½ dl kuivattuja karpaloita
½ dl pilkottua ruohosipulia (vajaa)
ruohosipulin kukkia

2 rkl öljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
½ tl fariinisokeria
aavistus suolaa

Pilko parsakaalin kukinnot pieniksi, viipaloi varret ohuiksi kapeiksi suikaleiksi. Pilko kylmäsavustettu pekoni (sitä ei tarvitse paistaa) ja pieni vähän karpaloita. Sekoita kaikki aineet sekaisin. Sekoita kastike ja kaada salaatin joukkoon. Nyt sain käyttää niitä ruohosipulin kukkia koristeena :)

3 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Tämä on varmasti taivaallisen hyvää! Kiitos reseptistä.

Campasimpukka kirjoitti...

Sinun pitää (korostan sanaa pitää) neuvoa minua sitten ensi kuussa cole slawn kanssa, kun teen sitä jenkkiapetta. :)

sauvajyvänen kirjoitti...

Hyvää oli! Ja Campa, jep, kyllä neuvon jos vaan osaan. Minullahan alkaa olla jo ihan vanhoja muistoja vaan.