sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Museossa: Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha


Huhtikuun museokortti-käynti olikin vähän erilainen museo, kävin nimittäin viime viikolla yhtenä päivänä töiden jälkeen Kaisaniemen kasvititeellisessä puutarhassa (josta nämä kuvat on otettu). Paremmin kulutettua aikaa on vaikea keksiä, siellä kannattaakin käydä monta kertaa vuodessa, sillä kaikki muuttuu koko ajan. Nyt magnoliat olivat upeassa kukassa ulkona, samoin kevään ensimmäiset sipulikukat. Ulkona voi puiston aukioloaikana kävellä vapaasti.

Sisälle kasvihuoneisiin pääsee museokortilla tai maksamalla sisäänpääsymaksun. Kävin rauhassa kaikki kasvihuoneet läpi, ihailemassa jättilumpeen kukkaa, nauttimassa aavikon viileydestä, sademetsän kosteudesta ja tuoksuttelemassa Välimeren kasvien tuoksua. Perimmäiseen Välimerihuoneeseen kannattaakin mennä jo ihan tuoksun takia.


Minä olen aina ihaillut hirvensarvisaniaisia. Nuorena minulla oli sellainen, valitettavasti vain vähän aikaa, sillä en ilmeisesti osannut hoitaa sitä oikein. Harvoin näkee näin upeaa yksilöä kuin tämä.


Hyvin todennäkoisesti en koskaan matkusta sinne, missä kaakaopavut kasvavat. Mutta ei hätää, nyt olen nähnyt kaakaopensaan ihkaelävänä. Halpaa matkustamista, vai mitä.


3 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Tuolla pitäisi päästä käymään. Viimeksi olen käynyt joskus 80-luvulla.
Hirvensarvisaniaisesta tismalleen samat sanat: upea kasvi, mutten nuorempana onnistunut sen kasvattamisessa. Pitäisiköhän taas kokeilla?

sauvajyvänen kirjoitti...

Kannattaa käydä samalla kun on asiaa isolle kirjastolle. Tai tehdä tästä reissusta se asia ;) Minäkin olen miettinyt että pitäisikö kokeilla udestaan. Nyt olen nähnyt hienoja saniaisistutuksia seinälevyyn, se olisikin hieno sisustuselementti hirvenpään sijaan :D

Onneli Winter kirjoitti...

Paikka on ihana <3