torstai 16. marraskuuta 2017

Marjaisa hillakiisseli


Meillä syötiin maanantai-jälkkäriksi hillakiisseliä sen hyvän peuranfileen jälkeen. Tällä kertaa keitin kiisselin kokonaisista marjoista, joka meillä on se arkisempi versio. Juhlaan teen yleensä paseeratuista marjoista, ohjekin löytyy tuolta. Lapsien mielestä se on ylivoimaisesti parempaa, minä pidän kummastakin.

5 dl hillaa
9 dl vettä
½-1 dl sokeria
1-2 dl vettä
4 rkl perunajauhoa

Sulata marjat. Lisää ne kattilaan veden ja sokerin kanssa. Kun neste alkaa kiehua, suurusta vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla. Sokeroi pinta ja laita kansi päälle. Anna jäähtyä huoneenlämpöön ja nauti sellaisenaan, tai jäätelön/kerman kanssa. Säilyy pari päivää huoneenlämmössä (siis jos säilyisi).

2 kommenttia:

Viikonloppukokki kirjoitti...

Lempikiisselini on äidin puolukkamehusta keittämä puolukka-lakkakiisseli. Lakkoja ei keitetä vaan ne lisätään kiisseliin ihan lopuksi kokonaisina. Luulen, että yhdistelmään on alun alkean ollut syynä vähäinen määrä lakkoja ja suuri määrä puolukoita, mutta mautkin kyllä käyvät yksiin.

sauvajyvänen kirjoitti...

Kuulostaapa hyvältä, täytyykin kokeilla. Minullakin on aina ihan vain vähän hillaa, ja siksi sitä tulee käytettyä lähinnä vain juhlapäivinä, silloin sitten reilusti. Mutta voisikin ensi vuonna pakastaa myös pienissä erissä ja käyttää noin.