sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Satu Koiviston raparperipiirakka


Kylmästä keväästä johtuen raparperit ovat edelleen parhaimmillaan. Joka vuosi aloitan raparperipiirakkasesongin raparperikeikauskakulla, ja yhtä perinteikkäästi joka vuosi täytyy kokeilla vähintään yhtä uutta reseptiä, niin tänäkin vuonna.

Törmäsin vähän aikaa sitten instassa Satu Koiviston lempiraparperipiirakkaohjeeseen, ja ajattelin heti että sitä on kokeiltava. Eilen oli hetki aikaa, jonka täyttämiseksi leivoin tuon piirakan, kaapistakin löytyi juuri sopivasti desi mantelijauhoa. Sain pussin pohjan käytettyä ja lopputuloksena oli ihana piirakka jota varmasti tehdään toistekin.

200 g voita
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria (ohjeessa oli 3 dl sokeria)
2 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoa
1½ tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljajauhetta
1 dl mantelijauhoa

n. 8 dl raparperia pilkottuna 
2 rkl sokeria

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe, kardemumma ja vanilja. Lisää jauhot varovaisesti käännellen vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi mantelijauhe nopeasti sekoittaen. Levitä taikina uunivuokaan, jossa on leivinpaperi. päällä.  Minulla taitaa olla sama vuoka kuin alkuperäisessä ohjeessa, mitoiltaan 29x24 cm. Levitä taikinan päälle raparperit ja ripottele sokeria päälle. Paista 200 asteessa n. 35-40 minuuttia, kunnes piirakka on saanut vähän väriä reunoille.

Satu suositteli syömään kermavaahdon kanssa, me söimme vaniljajäätelön kanssa. Todella hyvä piirakka, ei ihme että on niin tykätty.

4 kommenttia:

Satu, hyvää ruokaa kirjoitti...

Katselin myös instagramissa tätä ohjetta. Pitääpä kokeilla ;)

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Tämä taitaa olla nyt minunkin "tämän vuoden uusi kokeilu" -raparperiohje :) Joka vuosi mietin, että ei tarvitse kokeilla uusia, kun teen vain sen taikinakannellisen piiraan, mutta joka vuosi ajattelen taas uudelleen.

sauvajyvänen kirjoitti...

Satu, kannattaa todellakin. Tämä on helppo ja ihanan makuinen piirakka.

Koti Harmi, suosittelen. Aina kannattaa ajatella uudellen ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin ja heti saimme uuden suosikkiohjeen raparperille. Kiitos vinkistä. Ohjetta muunsin esimerkkisi mukaan; tumma sokeri tuo sopivasti syvyyttä raparperin rinnalle. IG- tiliä minulla ei ole, joten Sadullekin toivon kiitoksen välittyvän tätä kautta.
Pidän blogistasi todella paljon; konstailematon ja kumartelematon. Kiitos �� Sari