tiistai 4. marraskuuta 2014

Chipotle-majoneesi

Kuva ei todellakaan ole tältä vuodelta
Chipotle-majoneesi, jonka ohje löytyy Liemessä-blogin Jenni Häyrisen mainiosta Katukeittiö-kirjasta, on kiertänyt blogeissa pitkin vuotta, ja mitään muuta kuin ylistystä en ole kuullut, joten odotukset olivat korkealla kun tein sitä ensimmäisen kerran. Alun alkaen en ajatellut edes kirjata sitä ollenkaan tähän, sillä resepti tosiaan löytyy kirjasta ja monista blogeista helposti. En kuitenkaan saanut reseptiä toimimaan ihan sellaisenaan omassa blenderissä, eikä sauvasekoittimestanaa ollut apua, joten ajattelin kuitenkin postata tämän modifioidun ohjeen itselleni ylös.

Kirjan annos on nimittäin niin pieni, ettei oman koneen terät riittäneet vaahdottamaan keltuaista ja chiliä leikkaamaan. Mutta ei hätää, suurensin ohjetta, joka kannattaa tehdä jo senkin takia, että tämä on vaan niin hyvää, ettei pieni annos riitä mihinkään. Laitan tähän ohjeen sellaisena kuin minä tein, jotta saan tehtyä samaa myöhemminkin, tässä on siis monien osien määriä muutettu alkuperäisestä sekä lisätty myös sokeria.


2 valkosipulinkynttä
1 dl öljyä
3-4 chipotle-chiliä adobo-kastikkeessa
2 keltuaista
½ limen mehu
suolaa, pippuria
1 tl sokeria

Paista pannulla kokonaisia valkosipulin kynsiä öljysssä n. 10 min. Anna öljyn jäähtyä. Laita valkosipulit, chipotlet ja keltuaiset tehosekoittimeen. Anna koneen käydä, ja valuta öljy ohuena nauhana sekaan. Mausta lopuksi limen mehulla, suolalla ja pippurilla.Syö minkä tahansa kanssa, varmasti on hyvää.

2 kommenttia:

Jonna / suolaajahunajaa kirjoitti...

Blenderi taitaa tosiaan vaatia aika ison annoksen. Teen itse juuri siitä syystä sauvasekoittimella - vaikka muistan lukeneeni jonkun huippukokin kommentin, että paras syntyy haarukalla vatkaamalla. Siihen olen liian laiska.

sauvajyvänen kirjoitti...

Minulla se ei toiminut sauvasekoittimellakaan, ei vaikka käytin pienintä mahdollista kuppia mihin sauvasekoitin sopii. Parempi kuitenkin tuunata ohjetta kuin ostaa uusi kone...