sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Parempi raparperipiirakka mökillä


Piti käydä pikaisella maidonhakureissulla, ja tässä helteessä oli pakko saada jotain jääkalikkaa viilennykseksi. Ostin sitten samalla valmiin pakastemurotaikinan, mielessä se, että mökin jääkaapissa oli ainakin päiväysvanhat kerma ja kermaviili. Tutustuin vähän netin raparperipiirakkaohjeisiin, ja lähimmäksi pääsin tätä Makustelijat-blogista löytynyttä piirakka. Tein tämän piirakan siis vähän eri tavalla, mutta poimin muutamia keskeisiä ideoita tuosta ysäri-aikojen reseptistä.

1 valmis piirakkapohja (tai lempimuropohjasi)

7 dl raparperia pilkottuna
1½ dl sokeria

2 munaa
2 dl kermaa
2 dl kermaviilia
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Anna piirakkataikinan sulaa. Pilko raparperit ja sekoita sokeri niiden joukkoon. Anna mehustua jonkin aikaa. Levitä taikina piirakkavuokaan, lisää raparperit päälle. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Sekoita sillä välin loput aineet keskenään ja kaada piirakan päälle. Paista vielä 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä kunnolla.

Tästä tuli todella hyvä piirakka, näin tulen tekemään jatkossakin vastaavia piirakoita. Piirakka ei edes kaivannut  mitään kastikkeita tai muita lisukkeita, oli teen kanssa mitä mainioin iltapala ihan sellaisenaan.

2 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Silloin piirakka onkin just parhain, kun ei tarvi miettiä, että kumpa nyt olisi nokare sitä tai pallo tätä tähän kaveriksi :D
ps. jännittää... ilmoitan kun oon kotona taas

sauvajyvänen kirjoitti...

No niin juuri onkin! Ja hyvin kaikki menee :)