tiistai 11. elokuuta 2020

Grillattu kyyhky


Tästä alkaa taas uusi riistavuosi: kyyhkysen metsästys alkoi eilen. Blogissa on useampi kyyhkyresepti vuosien varrelta, löytyy kastikkeita, patoja, keittoja ja sen sellaista. Ylivoimainen suosikkini on sesongin kyyhkysalaatti melkein päivälleen kahden vuoden takaa, mutta hyvää oli tämä grillattukin kyyhkynrinta.

Grillasin rintalihat ja keitin rangoista liemen, josta valmistin kastikkeen. Lisäksi syötiin metsän ja kasvimaan antimia, elokuu on se runsain suomalainen ruokakuukausi syyskuun ohella.

6-8 kyyhkyn rintapalaa
2-3 rkl öljyä
2 tl punaviinietikkaa
tuoretta rosmariinia, timjamia ja oreganoa
viherpippuria
suolaa

Irrota kyyhkyn rintalihat. Nuiji lihoja vähän ohuemmaksi ja laita ne maustumaan öljyyn, jossa on vähän etikkaa, silputtuja yrttejä ja suolaa. Anna rintapalojen maustua sillä aikaa kun keität liemen ja kastikkeen.

Grillaa lihat kunnolla kuumassa grillissä, muutama minuutti puoleltaan, riippuen siitä kuinka kypsäksi haluat ne. Olisin voinut nuijia lihat vielä ohuemmaksi, vaikka nopeasti nuokin valmistuivat.

Vaalea liemi:
kyyhkyjen rangat
porkkanaa, sipulia, selleria
valko- ja maustepippuria

Laita rangat kattilaan veden kanssa. Nosta kiehuvaksi ja kuori vaahtoa niin kauan kuin sitä muodostuu. Lisää sen jälkeen pilkotut kasvikset ja pippurit. Keitä lientä n. tunnin verran tai yli, aika ei ole tarkkaa. Siivilöi liemi, keitä sitä vähän kasaan. Ota lientä muutama desilitra, suurusta vehnäjauholla, lisää suolaa ja pippuria ja pikkuloraus kermaa. 


On tämä, lautasella on kyyhkyä, kantarelleja ja mustikoita metsästä, parsakaalia, perunaa ja sipulia palstalta. Kermaa lukuunottamatta kaikki itse metsästettyä, kerättyä ja kasvatettua.

2 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Tämä kuva on niin mahtava. En kestä kun ei oo kyyhkyä.

sauvajyvänen kirjoitti...

Kyllä sitä vielä ehtii, toivottavasti saat jostain. Minä sain juuri perheenjäsenten whatsup-ryhmään kuvan hanhesta <3