keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Aleksis Kiven päivä ja silakkamarkkinat


Ei ole ensimmäinen kerta, kun käyn Stadin silakkamarkkinoilla Aleksis Kiven päivänä. Tänään emme syöneet silakoita iltapalalla, sen sijaan söimme viikon toisen kala-aterian näistä kaloista. Keitin "uusia" perunoita, eli kävin nostamassa perunat suoraan maasta (Aleksis Kiven päivä ja päivällä 15 astetta lämmintä!). Lisäksi kermaviilikastiketta joka oli maustettu tillillä ja sitruunalla. Paria eri laatua silakkaa, savusilakkaa ja -lohta. Ja itse savustettua kylmäsavulohta sekä markkinoilta ostettua leipää. Kukkakaalia, tomaattia ja paprikaa sellaisenaan. 

Olisin tietysti halunnut ostaa myös voittajasilakoita. Mutta jos markkinoille pääsee vasta töiden jälkeen, ja vasta toiseksi viimeisenä päivänä, niin tietysti mitään niistä ei ole enää jäljellä. Voisiko tämän kilpailun järjestää aina viikkoa ennen markkinoita, niin että voittajilla olisi aikaa varautua suureen kysyntään? 

ps. Arki on nyt tällaista, ei stailattua, ei hienoja kattauksia, kuvakin tärähtänyt. Kasvikset usein sellaisinaan, osin laiskuuttani, osin sen takia että maistuvat näin lapsille parhaiten. 

5 kommenttia:

Onneli Winter kirjoitti...

Arki on hyvästä <3

Anonyymi kirjoitti...

Oli pakko tulla katsomaan tänne aivan vain Aleksis Kiven päivän vuoksi, että onkohan uusi postaus blogissa. Ja olihan se.

Arki. Just hyvä. <3

sauvajyvänen kirjoitti...

Onneli, niinhän se on. Mutta edelleen vaan somessa törmää siihen arjen vähättelyyn, tai vaikka pilkottujen kasvisten vähättelyyn. Vaikka se on tosi jees silti.

Ja Anonyymille surkiitokset, et arvaakaan kuinka hyvälle mielelle tulin viestistäsi! Että joku tulee ihan varta vasten tarkistamaan että pysyykö perinteet kunniassa :) Pysyyhän ne, ja tällaiset kommentit varmistavat että pysyvät jatkossakin. Lämmin kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Moi. Kiitos tuhannesti tavallisesta ruokablogista, jota tämmöisen tavallisen lounaskokin on kiva lukea. Tykkään tästä sun tyylistä kirjoittaa, jatka samaan malliin. Yleensä luen useamman sun postauksen kerralla, onneksi löysin tämän blogin taas kun se Top100-ruokablogit listaus häipyi ��
Tanja

sauvajyvänen kirjoitti...

Kiitos paljon :) Ja on aivan totta, että vaikeampi pysyä perässä että mitä blogeissa tapahtuu sen jälkeen kun Top100 lopetti. Sitä on kyllä ikävä.