Itsenäisyyspäivän aterialla oli kauriin ulkofileen lisäksi myös kauriin sydäntä. Sydän oli pieni, painoi vain 200 g, joten ihan yksinään siitä ei olisi ollut perheen ateriaksi. Löysin Juuri Nyt -kirjasta Peuran niskaa -ohjeen, jossa oli peurasta tehty pata lihan lisäksi. Minulla ei ollut peuran niskaa, mutta ajattelin tehdä tuosta pienestä sydämestä pienen padan vähän samaan tapaan. Valmistin siis pienen sydänpadan samalla, kun valkosipuliperunat ja ulkofile valmistui.
1 kauriin sydän (200 g)
2 porkkanaa
1 palsternakka
varsiselleriä (n. 10 cm pätkä)
1 sipuli
öljyä
2 tl tomaattipyrettä
1 tl fariinisokeria
suolaa
rosmariinia
timjamia
1 dl punaviinia
1-2 dl peuralientä
Pilko sydän kuutioiksi. Kuori ja pilko kasvikset kuutioiksi. Ruskista sydän padassa, lisää tomaattipyre, fariinisokeri ja ripaus suolaa. Lisää kasvikset ja kuullota muutama minuutti. Lisää mausteet ja viini. Lisää hyvää lientä sen verran että kaikki juuri ja juuri peittyy. Anna kiehahtaa ja hauduta miedolla lämmöllä ilman kantta tunnin verran.
Tämä oli hyvää, todella hyvää. Tulee varmasti tehtyä myöhemmin isompi pata lihasta tällä ohjeella.
Tämä oli hyvää, todella hyvää. Tulee varmasti tehtyä myöhemmin isompi pata lihasta tällä ohjeella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti