lauantai 27. toukokuuta 2017

Elämys isolla eellä


Saatan olla vähän yllytyshullu, vaikken mitään rohkeaa uskallakaan tehdä (paitsi sen yhden asian jonka mainitsemalla voitan aina kaikki rohkeuskeskustelut). Kun työkaveri ehdottaa että maistetaan Kyrö Distilleryn Tutkielma Savu & Ruis Viinaa, ei tarvitse kahta kertaa yllyttää.

Lasissa on lämmintä tiukkaa juomaa joka maistuu suussa, täysin yllättäen, samalta kuin juuri uunista tullut ruisleipä, joka on leivottu Vääksyn Myllyn riihirukiista. Voin kanssa. Miten tämä on mahdollista? Mietin että rukiin ja savun maku yhdistettynä viinan poltteluun suussa saa maun syntymään, voi saattaa tulla pelkästään mielikuvituksesta, ehkä. Täytyy sanoa että ihan uskomaton kokemus, siinä määrin että täytyy laittaa juoma tilaukseen. Mielessä on vaikka minkälaisia drinkkejä, alkaen mustikkakukosta ja ruis-puolukkapiiraasta.

ps. Työkaveri oli eri mieltä. 

2 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Olin just muutaman blogikolleegan kans vieraana Kyröös tällä viikolla ja saatiin aika perinpohjainen tietopaketti niin viskin kuin gininkin valmistuksesta ja Kyröläisestä hullusta uskosta rukiiseen. Maistelukin oli tietysti ja yks maisteltavista olijust tämä savu&viski tutkielma. Meitä kehotettiin itse maistamisen lisäksi kaatamaan viinaa hiukan kämmenen pohjaan ja sitten hieromaan käsiä yhteen kunnes kädet tuntuvat kuivilta. Sitten kun kohottaa kädet nuuhkaistavaksi on alkoholi haihtunut ja jäljelle jää tosi voimakkaana tuo leivinuunissa oaitetun rukiisen limpun ihana aromi!

sauvajyvänen kirjoitti...

Kuolasin niitä teidän kuvia instasta, varmasti oli mahtireissu! Tuossahan on oiva idea käsidesin sijaan ;) Drinkkejä on mielessä jo vaikka minkämoisia, pitää päästä pian kokeilemaan. Ja jälkkäridrinksua kanssa, toivottavasti ideat ovat hyviä käytännössäkin. Minäkin olen lähössä maakuntamatkalle, mutta ihan toiseen suuntaan.