Sivut

lauantai 29. toukokuuta 2021

Munakoiso-kaalisalaatti


Grillasin viime viikonloppuna mökillä ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Kaikki oli niin hyvää, että vaikka olin suunnitellut selviäväni yhdellä grillauksella koko viikonlopun, piti minun kaivaa lauantai-iltana isän pakastinta ja grillata uudelleen sunnuntaina (hirven sisäfilettä, mikä ihana pakastin!). Grillasin myös munakoisoa, sitä kyllä riitti, sillä sitä söi vain isä ja minä, ja mekin aika vähän, sillä oli kaikkea muutakin.  

Käytin munakoisoon yksinkertaisesti valmista grillauskastiketta, Poppamiehen Amazing Korean BBQ-soosia. Tämän kesän suosikkisoosi, tiedän sen jo nyt. Totesin vaan, että kannattaa käyttää maltilla, minä käytin nyt pari ruokalusikallista, mutta ehkä yksikin olisi riittänyt. Sivujen mukaan kyseessä on mieto kastike, mutta tämä on kyllä ihan erilaista "mietoa" kuin muut Poppamiehen miedot kastikkeet.

Grillatusta munakoisosta sain makupalojen lisäksi aivan loistavan mökkietäpäivän lounassalaatin, ja jäi sitä vielä riittävästi lisukkeeksi maanantain grillailuille (taas kävin isän pakastimella). Visuaalisesti salaatti ei ollut kovin kummoinen, mutta makua riitti senkin edestä. 

1 munakoiso
1-2 rkl Poppamiehen Korean soosia
 
½ varhaiskaali
2 tomaattia
1 sipuli

Viipaloi munakoiso n. 1½ cm paksuiksi siivuiksi. Itketä munakoiso ripottelemalla suolaa viipaleiden molemmin puolin ja pyyhi nesteet pois n. puolen tunnin päästä tai yli. Itkettäminen ei ehkä maun takia ole tarpeen, mutta halusin nestettä niistä pois mahdollisimman paljon ennen grillaamista. Sivele munakoisoille grillikastiketta. Grillaa todella kuumassa grillissä muutama minuutti puoleltaan. Nauti heti lämpimänä, tai jos haluat tehdä salaattia (kuten minä), anna niiden jäähtyä.

Pilko munakoisot pieniksi paloiksi. Silppua kaali ohuiksi suikaleiksi, pilko myös sipuli ja tomaatit. Sekoita kulhossa kaikki sekaisin, kaada myös munakoisoista valunut maukas neste mukaan ja anna maustua hetki. Nauti sellaisenaan tai ruuan lisukkeena. Ihana varhaiskaali, ihana munakoiso, hieno pelkistetty mutta täyttävä salaatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti