Tämä oli hyvä lounas lasten juhlapäivänä, jolloin tuli syötyä pääasiassa suolaisia ja makeita herkkuja. Olin tehnyt keiton aiemmin viikolla, pakannut valmiiksi isoon lasikulhoon kylmään ja sitten juhlapäivänä se piti vain lämmittää lounaaksi ennen vieraiden tuloa. Pakastin puolet keitosta, tästä toisesta puolikkaasta keitosta viisi söi niin, että kaikki meni, enkä kysynyt saiko kaikki riittävästi. Kuvan muistin ottaa siinä vaiheessa kun olin syönyt jo puoli lautasellista.
Sorsakin oli keitetty aikaisemmin, ja se odotti pilkottuna valmiina jääkaapissa. Sitä en lämmittänyt tässä vaiheessa, se lisättiin sellaisenaan kuuman keiton päälle. Sekin meni kokonaan.
reilu 2 l kurpitsakuutioita (määrä ei tarkka)
2 isoa palsternakkaa
2 isoa porkkanaa
pieni purjo
n. 5 isoa perunaa
½ l hyvää lientä (taisi olla peura)
vettä
timjamia
mustapippuria
150 g Koskenlaskija-sulatejuustoa
Kuori ja pilko kurpitsa. Kuori ja pilko muut kasvikset. Laita ne ja mausteet kattilaan, lisää lientä ja vettä vähän. Keitä kannen alla vajaa puoli tuntia, tai niin että kasvikset ovat pehmeitä. Lisää juusto pilkottuna ja soseuta keitto. Keiton voi syödä heti tai pakastaa myöhempää käyttöä varten.
Nyt lisänä oli keitettyä sorsaa pilkottuna.

Sorsa ja kurpitsa kuulostaa ihan voittajakombolta. Varmasti todella hyvää.
VastaaPoistaMitä kurpitsaa käytit?
VastaaPoistaUlla, sitä se todellakin oli. Yksinkertaista mutta ihan luksusta silti. Nimetön, minulla oli sellainen isohko oranssi talvikurpitsa, en ole varma mikä lajike. Iso ja aika mieto maultaan.
VastaaPoista