Sivut

lauantai 2. marraskuuta 2013

Omenaista kanaa ja laakerinlehtiä


Tämä resepti löytyy uudesta River Cottage Fruit Everyday -kirjasta. Ohjeessa se oli tehty helmikanasta, mutta minulla oli tavallista luomumaalaiskanaa tällä kertaa. Täytyy jälleen kerran ihastella reseptin yksinkertaisuutta, mutta silti ihan älyttömän hyvin toimivaa makumaailmaa. Ja ihmetellä että miten en muka itse ole keksinyt yhdistää laakerinlehteä ja omenaa kanaan, niin hyvää tämä oli kaikkien mielestä.

1 kana (1.5 kg)
voita
suolaa ja pippuria
1 sipuli
½ sitruunaa
8 laakerinlehteä
4 kirpeää omenaa
1½ dl omenaviiniä (tai valkoviiniä kuten ohjeessa)

Levitä kanankoivet ja -siivet haralleen, suolaa ja pippuroi kana ja levitä muutama voilastu kanan päälle. Pilko sipuli reiluiksi paloiksi ja laita ne ja sitruunan puolikas ja muutama laakerinlehti kanan sisään. Laita kana uuninkestävään vuokaan ja paista 20 minuuttia 225 asteessa. Pilko sillä välin omenat ja lisää ne, viini ja loput laakerinlehdet vuokaan reunoille. Paista vielä 1 h 20 minuuttia 180 asteessa (tai kunnes kana on kypsä, riippuu vähän koosta).

Syötiin keitetyn speltin kanssa, ja oli kyllä hyvää. Jo tuoksu oli niin huumaava, että esikoinen sanoi että tätä pitää tehdä uudestaan. Omenat maistuivat hyvältä sekä kanan että speltin kanssa, ja liemi oli parasta ikinä.

7 kommenttia:

  1. Kanaa... se sopii kyllä hienosti ompun kanssa yhteen, meillä on yksi ranskalaisten resepti, jossa paloiteltu kana kypsytetään omppukastikkeessa ja seuraksi paistetaan omppulohkoja.
    Koskakohan täältä maakunnasta saisi kunnon kanaa? Broileri pysyköön kaupan hyllyssä...

    VastaaPoista
  2. Kanaa... se sopii kyllä hienosti ompun kanssa yhteen, meillä on yksi ranskalaisten resepti, jossa paloiteltu kana kypsytetään omppukastikkeessa ja seuraksi paistetaan omppulohkoja.
    Koskakohan täältä maakunnasta saisi kunnon kanaa? Broileri pysyköön kaupan hyllyssä...

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa kyllä aivan mahtavalta yhdistelmältä! Minä en oikei muista laakeria käyttää, vaikka kasvi on elossa jo toista vuotta. Jostain muistan lukeneeni, ettei sitä pitäis muuten silputa ja syödä, vaan käyttää juuri kokonaisena liemessä ja poimia pois lautasen reunalle. Eipä sitä kyllä paljon huvitakaan pureksia, mutten muista enää mikä se syy oli, ettei pitäisi.

    VastaaPoista
  4. Kivan kuulloinen makuyhdistelmä! :)

    VastaaPoista
  5. luimupupu, minäkin olen monta kertaa tehnyt kanaa omenan kanssa, mutta jotenkin tuo laakerinlehti nosti sen vielä ihan uudelle tasolle.

    Campasimpukka, minun laakerinlehti kuoli viime keväänä, vaikka niin yritin pitää siitä hyvää huolta. Harmi.

    Siiri, hyvää se tosiaan oli.

    VastaaPoista
  6. Tein lokakuulla Three Good Things -kirjasta luomukanaa speltin kera
    http://3goodthingsbyulla.blogspot.fi/2013/11/spelt-chicken-pears-spelttia.html
    Se oli todella maukasta. En ole vielä ehtinyt montaakaan ohjetta kokkaamaan tuosta hedelmäkirjasta. Tämä tulee kyllä kokeiluun.

    VastaaPoista