Sivut

tiistai 29. toukokuuta 2012

Keikauskakku raparperista

Tätä raparperipiirakkaa sain ensimmäistä kertaa siskollani. Jos oikein muistan, tämä on joku Kotilieden ohje, mutta sen tarkemmin en alkuperää tiedä, ja on ohje tainnut vähän muuttuakin matkan varrella. Tämä on meillä ehdottomasti suosituin raparperipiirakka ja etenkin esikoisen mieleen, mikään muu ei kuulemma ole yhtä hyvää. Teen usein tämän ohjeen puolikkaana, jolloin se on sopiva määrä omalle perheelle.

50 g voita
2 dl fariinisokeria
7 dl raparperia paloina

150 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
1tl vaniljasokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata voi ja fariinisokeri kakkuvuuassa (n. 22 cm, jos teen puolikkaana, käytän 18 cm vuokaa) 175 asteessa muutaman minuutin ajan. Sekoita ne tasaisesti pohjalle ja lisää raparperit. Vatkaa kulhossa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan ja levitä taikina raparperien päälle. Paista 175 asteessa n. 50 min. Kumoa kakku lautaselle ja tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Ihan paras rapaprperipiirakka!

10 kommenttia:

  1. Niin minäkin ;-) Minulla on täydellinen ohje vielä hakusessa, joten tätä aion ehdottomasti kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Campis, meni jo ;)

    Jonna, tämä on minusta lähimpänä täydellisyyttä mitä raparperipiirakoihin tulee.

    VastaaPoista
  3. Minä oisin ottanut vielä isomman palan kuin Campa!

    VastaaPoista
  4. Ankerias, toivottavasti ensi kerralla sitten riittää muillekin :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos ohjeesta! Mun raparperisato riittää varmaan just ja just tähän ohjeeseen :)

    VastaaPoista
  6. Marja, toivottavasti pidät raparperipiirakasta.

    VastaaPoista
  7. Tein tällä ohjeella nyt piirakan, se on vasta uunissa, mutta tuoksu on jo niin lupaava, että kyyneleet tulee silmiin:)

    VastaaPoista
  8. Tuliko hyvää? Minä en enää valitettavasti raatsi ottaa yhtään varsia omasta pikkuraparperistä, annan sen kerätä voimia juuristoonsa loppukesän.

    VastaaPoista
  9. Kyllä se oli aivan ihanaa! Käytän jatkossakin tätä ohjetta:)

    VastaaPoista