Ostin poroa jonka unohdin kotiin. Ajattelin nimittäin tehdä suolaisen piirakan johon tulisi lehtikaalia ja poroa. Mutta koska poroa ei ollutkaan, ostin sitten maatilatorilta hevosleikettä. Pyysin tavallista paksumpia siivuja, jotka oli sitten helppo suikaloida piirakkaan sopivaksi. Seuraava ongelma oli sitten keksiä piirakalle nimi. Sitä voi sanoa "lammaspiirakka" tai "possupiirakka" mutta mielestäni ei kyllä mitenkään voi sanoa "hevonenpiirakka" tai edes "hevospiirakka" vai voiko? Saa ehdottaa mikä olisi hyvä nimi.
Mutta näin siis tein tämän suolaisen tarjottavan:
lempipohjasi, tai vaikkapa valmis ruisperunataikina
voita
2 reilua kourallista lehtikaalia
2 pientä sipulia
rouhaisu mustapippuria, vähän suolaa
rouhaisu mustapippuria, vähän suolaa
175 g hevosen suolalihaa
200 g ranskankermaa
2 dl kermaa
4 munaa
Valmista pohja tai levitä kaupan valmispohja isoon (30 cm halkaisija) piirakkavuokaan. Suikaloi lehtikaali ja pilko sipuli pieneksi. Laita sipulit pannulle, anna hautua hetki. Lisää lehtikaali ja pyöräytä muutama kerta pannulla niin että kaali kutistuu, rouhi vähän mustapippuria ja suolaa sekaan. Suikaloi hevosleike ja levitä se ja kaali-sipuliseos pohjan päälle. Sekoita ranskankerma, kerma ja munat ja kaada täytteiden päälle. Paista 200 asteessa n. 30 min. Nautitaan vähän jäähtyneenä pannukahvin tai teen kanssa, raparperipiirakkaa päälle.
Tämä on varmasti herkullista!
VastaaPoistaEhdotan oripiirakkaa vrt. härkä ja kukko...
VastaaPoistaYhtä kaikki, hevosenliha on herkullista :)
Ulla, hyvää tosiaan oli. Jaska, joo, sehän kävisi nimeksi. Eikä haittaa vaikka olisi tammaakin, sillä eiköhän monen kukot viinissä oli kanaa kumminkin, ja ainakin Suomessa härkäruukut ole usein tehty hyvin lypsäneistä häristä ;)
VastaaPoistaHei, olisiko sinulla antaa vinkkiä siihen, miten päästä eroon lehtikaalini kaluavista hyönteisistä? Vieressä kasvaa jos minkälaista salaattia, sekä rucolaa ja pinaattia, mutta ei vihulaisille kelpaa muu kuin rakkaat lehtikaalini.
VastaaPoistaIhana blogi ja täältä saa ideaa myös kaltaiseni kasvissyöjä. Pienellä reseptien muuntelulla saa ihmeitä aikaan.
Kiitos kehuista :) Tosiaan, suurin osa liharesepteistä on sellaisia, että niistä saa helposti hyvän kasvisversion, ja toisin päin ;)
VastaaPoistaMinulla viime vuonna auttoi harson alla kasvatus, mutta tänä vuonna ei sekään. Kaaleja voisi ruiskuttaa miedolla tolu- tai mäntysuopaliuoksella ja kokeilla jos se auttaa, minä tosin en sitä ole vielä kokeillut.
Harsoa en ollut ajatellutkaan :)
VastaaPoistaItse olen miedolla mäntysuopaliuoksella ruiskutellut, mutta ei näytä ötököitä hetkauttavan. Kun kaali kuivuu, uusi nakertelu alkaa. Sitkeitä pikku tyyppejä!
Se harso on yleensä hyvä suoja. Olen laittanut harson heti kun olen kylvänyt siemenet, ja se on saanut olla päälle suunnilleen elokuulle saakka, eli alussa saa olla tosi reilun kokoinen, jotta se riittää isoillekin kaaleille. Tänä vuonna vaan sekään ei tuntunut riittävän; se voi johtua ainakin oskasi siitä, että linnut nokkivat siihen reikiä...
VastaaPoista